מסעדת אמא מבשלים עם Mutti

מסעדת שוק ים תיכונית ואותנטית ממוקמת בפאתי שוק מחנה יהודה ופועלת באזור כבר משנת 1981. המסעדה החלה מהרעיון לבשל ולהגיש לקהל הרעבים של עיר הבירה אוכל פשוט אך טוב, ולמעשה ממשיכה את הכיוון עם הנאות קולינריות לא מתחכמות אבל מענגות בטעמיהן הביתיים והמעולים בדגש על שימוש בחומרי גלם מעולים.

 

עלי גפן ממולאים אורז

קושי בינוני | מנה עיקרית
שעה +שעה וחצי בישול דקות

בירושלים קוראים להם- יפרח

מילוי וגלגול עלי גפן מאפיין מטבחים רבים ברחבי העולם, מיוון דרך כורדיסטן ועד מצרים או לבנון. הגרסה של מסעדת אמא מאפיינת את המטבח הכורדי. מנה טבעונית נהדרת שאפשר לאכול חם או קר.

עלי גפן ממולאים אורז

רכיבים

חומרים להכנת 50-60 עלי גפן

  • 250 גרם עלי גפן טריים
  • ½ 1 כוסות אורז עגול
  • 1 עגבניה מגורדת (עדיף ירוקה)
  • 1 פחית (140 גרם) רסק עגבניות
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • ⅓  כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 2 מקלות סלרי קצוצות דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית פפריקה
  • ½ כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות רכז רימונים
  • מלח/ פלפל
  • מיץ מלימון אחד

אופן הכנה

  1. מערבבים היטב את כל חומרי המילוי.
  2. פורסים עלה על משטח עבודה כשהאידרה פונה כלפי מעלה.  ומניחים בערך כפית מילוי (תלוי בגודל העלה) בצורה של גליל מוארך. 
  3. מקפלים פנימה את צידי העלה וממשיכים בגלגול עד לקבלת צורה של גליל מוארך ומהודק.
  4. מניחים בסיר בצפיצות וממשיכים בגלגול.
  5. בכלי גדול מערבבים את חומרי המילוי ויוצקים בעדינות על עלי הגפן. המים צריכים לכסות את שכבת העלים. מניחים צלחת על העלים, מכסים ומביאים לרתיחה.
  6. מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי. 
2+

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להשתמש גם בעלי גפן משומרים- יש לשטוף אותם היטב כמה בעמים במים לפני השימוש.
  • אפשר להוסיף למתכון גם 250 גרם בשר בקר טחון.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *