מסעדת אמא מבשלים עם Mutti

מסעדת שוק ים תיכונית ואותנטית ממוקמת בפאתי שוק מחנה יהודה ופועלת באזור כבר משנת 1981. המסעדה החלה מהרעיון לבשל ולהגיש לקהל הרעבים של עיר הבירה אוכל פשוט אך טוב, ולמעשה ממשיכה את הכיוון עם הנאות קולינריות לא מתחכמות אבל מענגות בטעמיהן הביתיים והמעולים בדגש על שימוש בחומרי גלם מעולים.

 

מרק קובה טבעוני

קושי קשה | מנה עיקרית
60 דקות דקות

במילוי עדשים ובצל מטוגן

מילוי טבעוני נהדר של עדשים אגוזים והרבה בצל מטוגן הופך את הקובה הטבעוני למנה עשירה וטעימה ללא מוצרים מן החי.

מרק קובה טבעוני

רכיבים

  • למילוי:
  • 300 גרם עדשים ירוקות 
  • ¼ כוס שמן
  • 3 בצלים קצוצים
  • 1 כוס אגוזי מלך
  • ½  כף מלח דק
  • 1 כפית פלפל שחור

לבצק:

  • 1 כוס  בורגול דק (ג׳ירש)
  • 1 כוסות סולת
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית מלח
  • 2 כוסות מים

למרק:

  • 2 כפות שמן
  • 3 גזרים פרוסים
  • צרור עלי מנגולד
  • 3 קישואים חתוכים גס
  • 2 ליטר מים
  • 200 גרם דלעת חתוכה גס
  • 2 פחיות Mutti Polpa
  • 1 פחית Mutti Pelati
  • מיץ מלימון אחד
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית סוכר

אופן הכנה

להכנת המילוי:

  1. משרים את העדשים למשך הלילה. לאחר מכן מבשלים בסיר גדול עם הרבה מים למשך 15 דקות, מסננים ושוטפים.
  2. מטגנים את הבצלים בשמן עד להשחמה. מסננים מהשמן.
  3. במעבד מזון טוחנים את העדשים יחד עם הבצל המטוגן והאגוזים על לקבלת מרקם גס.
  4. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

להכנת הבצק:

  1. משרים את הבורגול למשך שעה במים בטמפ׳ החדר. מוסיפים את הסולת, השמן והמלח ומערבבים היטב.
  2. לשים את הבצק מעט עד שהוא גמיש ונוח לעבודה. שומרים מכוסה במגבת מטבח עד להכנת הקובה.
  3. להכנת הקובה- מרטיבים את הידיים וקורצים מהבצק כדור קטן. משטחים על כף היד ויוצרים כיס. מניחים כף וחצי מהמילוי וסוגרים בעדינות לכדור. 

*שימו לב- עובי הבצק צריך להיות דק ועדין מצד אחד אבל גם חשוב שלא יקרע כדי שלא יווצרו חורים בקובה. 

להכנת המרק:

  1. בסיר גדול מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים למשך כ- 5 דקות עד שהבצל שקוף. מוסיפים גזר ועלי מנגולד ומטגנים עוד מספר דקות. 
  2. מוסיפים את הקישואים הדלעת והמים. קוצצים את העגבניות המקולפות Mutti Pelati ומוסיפים לסיר יחד עם עגבניות Mutti Polpa. 
  3. מביאים לרתיחה. כשהירקות רכים, מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול.
  4. מוסיפים לסיר את כדורי הקובה ומבשלים למשך 25 דקות ברתיחה חזקה.

 

0

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להשתמש גם בצנצת אחת של Mutti Passata במקום מוצרי העגבניות המופיעים במתכון.
  • מילוי הטבעוני מתאים להכנת כל סוגי הקובה- גם לטיגון, מרק קובה חמוסטה או קובה סלק.
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *