לזניית ירקות

קושי קשה | מנה עיקרית
60 דקות דקות

עשירה ומפנקת

מתכון עשיר בטעם ומרקם עם שכבות של תערובת ירקות מגוונת וגבינת ריקוטה קלילה. זו מנה חגיגית שמתאימה לארוחות בראנץ׳ של שבת או אירוח חלבי. 

לזניית ירקות

רכיבים

חומרים להכנת תבנית 30*40

  • ¾ חבילת דפי לזניה

לרוטב:

לירקות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 כרישה קצוצה דק
  • סלסלת פטריות חתוכות לקוביות
  • 2 קישואים או זוקיני חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כוסות עלי תרד
  • ½ 1 כפיות מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • ½ כפית צ׳ילי יבש (לא חובה)

לתערובת גבינות:

  • 500 גרם גבינת ריקוטה מלוחה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 15%
  • 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת

אופן הכנה

  1. להכנת הרוטב: מערבבים את חומרי הרוטב בקערה. אין צורך לבשל אותו.
  2. להכנת הירקות: במחבת בינונית מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל והכרישה. מטגנים כ 5 דקות. מוסיפים שום, פטריות וזוקיני. מקפיצים במחבת כ- 5 דקות. מוסיפים את עלי התרד ומערבבים עד שהתרד מאבד מנפחו. מתבלים במלח, פלפל וצ׳ילי ומערבבים. טועמים מהתערובת ומתקנים תיבול אם צריך.לזניית ירקות Mutti
  3. תערובת הגבינות: בקערה בינונית מערבבים את הריקוטה יחד עם השמנת המתוקה עד לקבלת מרקם חלק. 
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. להרכבת הלזניה: בתחתית התבנית מניחים שכבה דקה של רוטב עגבניות. מסדרים מעליה את עלי הלזניה בשכבה אחת. מעל העלים מורחים ⅓ מכמות הגבינה בשכבה אחידה. מעליה מפזרים ⅓ מכמות תערובת הירקות ומעל 2-3 מצקות של רוטב עגבניות.
  6. ממשיכים לעוד שתי שכבות באותו הסדר- פסטה, גבינה, ירקות ועגבניות. מסיימים בשכבת פסטה אחרונה ועליה יוצקים את מה שנשאר מרוטב העגבניות ומפזרים גבינת מוצרלה. (סה״כ 4 שכבות פסטה)
  7. לזניית ירקות Mutti
  8. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור 40 דקות. מורידים את הכיסוי ואופים למשך 20 דקות נוספות עד שהלזניה שחומה.

הטיפ של MUTTI

  • מומלץ להשתמש בריקוטה מלוחה או להוסיף מעט מלח. ערבוב הריקוטה והשמנת יוצר מרקם קליל ונוח למריחה.
  • אם אין לכם מחית עגבניות, אפשר להשתמש רק בעגבניות מרוסקות מסוג Mutti Polpa
  • אין בעיה לגוון להחליף את סוגי הירקות שבתערות לפי מה שאתם אוהבים. רק חשוב לחתוך לקוביות קטנות כדי שיהיה פיזור נוח על פני הלזניה
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES