ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

פסטה עגבניות וטונה

קושי בינוני | מנה עיקרית
20 דקות

פסטה עגבניות והפתעות

הילדים שלי מכורים לפסטה. פעם בשבוע אני מבשלת להם מנת פסטה. עם השנים הכנסתי גיוונים ושינויים בכדי שלא ישעמם. השילוב בין פסטה טובה, רוטב עגבניות עשיר וטונה איכותית תמיד מנצח.

פסטה עגבניות וטונה

רכיבים

חומרים להכנת 4-5 מנות 

  • 500 גרם פסטה מכל צורה שאוהבים
  • 4-5 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½  פלפל חריף פרוס לטבעות 
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 2 כפות צלפים (לא חובה, מוסיף המון)
  • ⅓ כוס זיתים מגולענים מזן קלמטה
  • 3 כפות רסק עגבניות Mutti Doppip
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית סילאן טבעי
  • ½  כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • 1 כוס מי בישול של הפסטה
  • 200 גרם טונה איכותית מסוננת

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ובמקביל מכינים את הרוטב.
  2. מחממים שמן בסיר ומטגנים קלות את הבצל, מוסיפים שום ופלפל חריף ומערבבים.
  3. מוסיפים עגבניות שרי וממשיכים לטגן עוד כ 3 דקות. מוסיפים צלפים, זיתים, רסק עגבניות ותבלינים. ממשיכים לערבב ומוסיפים כוס מים.
  4. מפוררים את נתחי הטונה לרוטב ומביאים לרתיחה. כשהפסטה מוכנה, מסננים ומוסיפים לרוטב.
  5. מערבבים היטב מעל אש בינונית 2-3 דקות עד שהרוטב עוטף את הפסטה.

הטיפ של MUTTI

  • אם רוצים מנה צמחונית ניתן לוותר על הטונה, עדיין יהיו לכם המון טעמים נהדרים במנה.
  • את תוותרו על ערבוב הפסטה עם הרוטב מספר דקות- זה מאפשר לטעמים להספג בפסטה ועושה את כל ההבדל!
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES