ניוקי אפוי ברוטב עגבניות

קושי בינוני | מנה עיקרית
30 דקות

מנת בראנץ׳ מנצחת

מאפה מענג ומרשים לאירוח, שמכינים בקלי קלות ואופים סמוך להגשה. מתאים במיוחד בארוחות ברנץ׳ של שבת.

ניוקי אפוי ברוטב עגבניות

רכיבים

  • 1 חבילה (500 גרם) ניוקי מבושלים, לפי הוראות ההכנה ומסוננים
  • 3 כפות שמן זית 
  • 3 שיני שום פרוסות
  • חופן זיתי קלמטה מגולענים 
  • 300 גרם תרד בייבי או תרד תורכי 
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מקולפות Mutti pelati
  • חופן עגבניות שרי קטנות
  • 2 כדורי גבינת מוצרלה טרייה 
  • צרור קטן עלי בזיליקום טריים 
  • מלח ופלפל שחור גרוס 
  • 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות 
  2. בינתיים מחממים סיר נמוך ורחב (עדיף כזה שאפשר להעביר לתנור) עם שמן זית. מוסיפים שום ומערבבים דקה. מוסיפים זיתים ותרד, מערבבים עד שהתרד מאבד מנפחו.
  3. מוסיפים עגבניות שרי ועגבניות Mutti, מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומביאים לרתיחה. מוסיפים 2-3 עלי בזיליקום ואת הניוקי המבושלים. 

    ניוקי אפוי ברוטב עגבניות Mutti
    שילוב מצויין של עגבניות שרי ועגבניות מוטי
  4. אם הסיר שבו השתמשתם מיועד גם לתנור ממשיכים להרכיב בו את המאפה ואם לא, מעבירים לתבנית. קורעים את כדורי המוצרלה ומניחים מעל הניוקי, מפזרים פרמזן.

    ניוקי אפוי ברוטב עגבניות Mutti
    לא לשכוח קרעי מוצרלה טרייה
  5. אופים 20 דקות או עד שהמוצרלה זהובה ומבעבעת.
  6.  מפזרים את יתרת עלי הבזיליקום ומגישים מייד.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להמיר את העגבניות המקולפות Mutti Pelati בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa.
  • את אותה המנה בדיוק ניתן להכין גם עם פסטה קצרה במקום ניוקי.
  • אין בעיה לוותר או להחליף את התרד עם ירקות ירוקים אחרים כגון ברוקולי או קישואים
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES