מרק עגבניות ואורז

קושי קל | מנה מרקים
30 דקות

טעם של בית

אחד מהמרקים הכי קלאסיים שיש. מרק מנחם, סמיך ועשיר שכיף לאכול בחורף. הוא גם מהיר וקל מאוד להכנה – תוך כחצי שעה יהיה לכם סיר מרק משביע, שיחמם אתכם בימי החורף הקרים.

מרק עגבניות ואורז

רכיבים

חומרים ל-8-6 מנות

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 6-4 שיני שום קצוצות
  • 2 פחיות Mutti Pelati
  • 3 כפות רסק Mutti 
  • ½2 ליטר מים 
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 4 ענפי תימין טרי קצוצים
  • 1 כפית סילאן (לא חובה)
  • ½ כוס אורז פרסי או יסמין
  • להגשה 
  • כמה טיפות מיץ לימון

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים בצל ומטגנים עד שקיפות. מוסיפים שום ומטגנים 2 דקות נוספות.
  2. קוצצים עגבניות מקולפות ומעבירים אותן לסיר עם הרוטב שלהן. מוסיפים רסק עגבניות, מים, מלח, פלפל ותימין ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים 20 דקות על להבה בינונית ללא מכסה. טוחנים בבלנדר ידני. טועמים ומתקנים תיבול. אם צריך לאזן את החמיצות, מוסיפים כפית סילאן ומערבבים.
  4. מביאים לרתיחה את המרק ומוסיפים חצי כוס אורז. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במכסה סגור רבע שעה, עד שהאורז מוכן. 
  5. סוחטים לימון מעל ומגישים. 

הטיפ של MUTTI

  • את המרק הזה אפשר להכין גם עם 2 פחיות של עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa
  • אם בא לכם להעשיר את המרק עם קצת ירוקים, הכניסו בתום הבישול עלי מנגולד קצוצים או חופן עלי תרד טריים.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES