פלפל ממולא

קושי בינוני | מנה עיקרית
80 דקות

ארוחה שלמה בסיר אחד

אם צריך לבחור ירק אחד למילוי פשוט ומהיר, זהו הפלפל. רק להוריד את הכיפה ולמלא בתערובת אורז ובשר. מומלץ להשתמש בפלפלים אדומים, צהובים או כתומים (הירוקים מרירים) בגודל בינוני.

פלפל ממולא

רכיבים

6-8 מנות

  • 8-10 פלפלים בגודל בינוני
  • ½ 1 כוסות אורז פרסי שטוף
  • 1 בצל קצוץ דק מאוד
  • ½ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כוס כוסברה קצוצה
  • ½ קילו בשר בקר טחון
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית בהרט
  • ¼ כפית קינמון

לרוטב:

אופן הכנה

  1. משרים את האורז בקערה עם מים רותחים למשך 10 דקות. 
  2. בינתיים מכינים את הפלפלים למילוי: שוטפים וחותכים את החלק העליון. מנקים מגרעינים.
  3. מערבבים יחד את כל מרכיבי המלית. מסננים את האורז, מוסיפים ומערבבים היטב.

    תירובת אורז ובשר לפלפלים ממולאים
    ארוחה שלמה בסיר אחד
  4. ממלאים את הפלפלים בתערובת הבשר והאורז. חשוב לא לדחוס את המילוי יתר על המידה כי האורז תופח ומכפיל את נפחו בבישול. מסדרים את הפלפלים בסיר רחב כך שהם יוצרים שכבה אחת צפופה.
  5. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הרוטב, טועמים, מוודאים שלא חסר תיבול,  ויוצקים בעדינות על הפלפלים, בתוכם וביניהם.
  6. מכסים ומבשלים על אש בינונית במשך שעה. מידי פעם יוצקים מעט מהרוטב לתוך הפלפלים בעזרת כף. הפלפלים מוכנים כאשר גרגרי האורז רכים,  גם במרכז הפלפל. 

הטיפ של MUTTI

  • למילוי צמחוני ניתן להמיר את הבשר בתערובת פטריות או מגוון ירקות אחרים ולהחליף את האורז עם בורגול או פריקי.
  • אם אין לכם מחית עגבניות קלה-  Mutti Passata אין בעיה להשתמש בשתי פחיות של עגבניות חתוכות דק- Mutti Polpa.
 

11 תגובות

    1. אותי לימדו שיש לבדל את הבשר למילוי ואת האורז לפני דממלאים האם אין צורך בכך??

      1. הי איריס, נכון יש שנוהגים לבשל את הבשר. אנחנו בעד לחסוך את השלב הזה. מנסיון, אין בו צורך הבשר יוצא עסיסי וטעמיו נספגים יותר באורז אם לא מבשלים קודם. הכי נכון הוא לעשות ניסיון גם ככה ואז להחליט מה יותר אוהבים. בהצלחה! ונשמח לעידכון.

      2. האם צריך לשמן את הסיר לפני הנחת הפלפלים?
        ואגב, התחתיות של הפלפלים לא נשרפות כשהם יושבים בסיר במשך שעה?

        1. הי דנה, לא צריך לשמן את הסיר כי הפלפלים מתבשלים בתוך רוטב עגבניות ולכן לא ישרפו. שימי לב שאת מביאה לרתיחה ואז מורידה את החום לטמפ׳ נמוכה.

      1. צודקת לגמרי. זמן הבישול של האורז ארוך יותר מזמן הבישול של הבשר.
        רצוי לבשל את האורז ואז לערבב עם שאר החומרים.

        1. זמן הבישול של האורז אינו ארוך משח הבשר.
          דווקא הבשר דורש בישול רציני !

        2. האורז והבשר מתבשלים יחד והזמן כאן לא משפיע לרעה על אף אחד מהם. הכי חשוב שהאורז לא יצא הקשה, הבשר כבר מתאים את עצמו

    1. הי קובי,
      דווקא אורז ריזוטו או סושי הם עמילניין מידי בשביל הפלפל והמילוי ייצא עיסתי מאוד. ממליצה עם פרסי או יסמין. כמובן שבסוף הכל עניין של טעם ואין באמת חוקים נוקשים כשמדובר באוכל

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES