קונכיות פסטה ממולאות

קושי בינוני | מנה עיקרית
30 דקות

מנה חגיגית ומרשימה

המנה הזו תגרור קריאות השתאות כשתניחו אותה על שולחן האוכל. היא יפיפיה ומרשימה עם שילוב טעמים נהדר וצבעוניות איטלקית קלאסית- אדום לבן וירוק. מתאימה גם כמנה עיקרית וגם כפתיח לארוחה.

קונכיות פסטה ממולאות

רכיבים

חומרים ל 6 מנות

לפסטו: 

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כוסות עלי בזיליקום טריים
  • 4 שיני שום 
  • 1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת
  • 1/3 כוס צנוברים/פיסטוק/אגוזי מלך
  • מלח/ פלפל

למילוי:

  • 250 גרם ריקוטה (חבילה אחת)
  • 250 גרם מוצרלה מגורדת
  • 2 שינים שום כתושות
  • חופן עלי בזיליקום קצוצים
  • מלח/ פלפל גרוס טרי
  • 1 חבילת קונכיות פסטה גדולות

לרוטב:

אופן הכנה

  1. להכנת הפסטו: במעבד מזון טוחנים בזיליקום, שום, פרמזן וצנוברים.  מתחילים להוסיף את שמן זית בזרזיף עדין. עד לקבלת משחה דלילה. אם הפסטו סמיך מידי אפשר להוסיף עוד שמן זית. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים אם צריך. 
  2. להכנת הקונכיות: בקערה גדולה מערבבים יחד, ריקוטה, מוצרלה, שום ובזיליקום. מתבלים במלח ופלפל. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ומצפים במעט שמן זית כדי למנוע הידבקות.
  3. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.קונכיות פסטה ממולאות mutti
  4. לאחר שהפסטה התקררה מעט אפשר למלא את כל קונכיה בכף מתערובת הגבינה.
  5. להכנת הרוטב: מערבבים את מרכיבי הרוטב ומבשלים בסיר קטן כ 5-7 דקות. יוצקים את רוטב העגבניות בתחתית התבנית. מניחים את הקונכיות כשהפתח כלפי מעלה. מפזרים פרמזן. אופים למשך 25-30 דקות עד להזהבה.קונכיות פסטה ממולאות mutti
  6. לפני ההגשה, מזלפים בעזרת כפית פסטו טרי מעל המנה.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר למלא את הכוניות גם בתערובת גיבנות ותרד או אפילו להפוך את המנה לבשרית עם מילוי של בשר טחון בסגנון בולונז.
  • אין בעיה להחליף את הרוטב בתחתית עם Mutti Passata או רוטב הפיצה שלנו. שניהם יתאימו מאוד למנה זו.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES