כרוב ממולא

קושי בינוני | מנה עיקרית
120 דקות

מפגש תרבויות בסיר אחד

המתכון שלנו לכרוב ממולא משלב בין שני מטבחים שונים לחלוטין. המילוי נשאב מעולם הממולאים הערבים- אורז עגול, נענע, עגבניות והרבה שמן זית ורוטב העגבניות מהמטבח ההונגרי/רומני. כור היתוך במיטבו!

כרוב ממולא

רכיבים

חומרים להכנת 7-8 מנות

אופן הכנה

 

  1. מוצאים את הליבה מהכרוב בעזרת סכין. מעבירים את הכרוב לסיר גדול עם מים ומבשלים על אש בינונית למשך 10-15 דקות. לחילופין, ניתן להקפיא את הכרוב יום לפני ולהוציא אותו להפשרה כשעה לפני הכנת המנה. (פעולת ההקפאה וההפשרה מרככת את העלים).
  2. מפרידים את עלי הכרוב, חוצים אותם לחצי ללא האידרה המרכזית. מסדרים בערמה.
  3. מערבבים את כל מרכיבי המילוי היטב.כרוב ממולא Mutti
  4. פורסים את עלה הכרוב, מניחים בערך 2 כפות מילוי ומגלגלים לגליל (אין צורך לסגור אותו בצדדים.
  5. מניחים את הכרוב הממולא בסיר גדול ורחב בצפיפות. ממשיכים בפעולת הגלגול עד שמתקבלות שתי שכבות צפופות של כרוב.כרוב ממולא Mutti
  6. מערבבים את מרכיבי הרוטב ויוצקים בעדינות מעל הכרוב. הרוטב אמור להגיע כ 2 ס״מ
  7.  מעל לגובה הכרוב.
  8. מביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעתיים. לקראת סוף הבישול מגבירים את הלהבה ומבשלים למשך 5-7 דקות בכדי ליצור מעט קירמול בתחתית הסיר.
  9. ממש לפני ההגשה, ניתן להעביר לתנור בחום של 200 מעלות ללא מכסה למשך 10 דקות  בכדי לתת השחמה לשכבה העליונה.

הטיפ של MUTTI

  • כרוב פחוס בשם מלפוף הוא המומלץ ביותר להכנת כרוב ממולא. עליו גדולים ועדינים, קל מאוד להפריד ביניהם והם מתגלגלים בקלות.  אם לא מצאתם חשוב מאוד לרכך את העלים היטב לפני הגלגול אחרת הם יקרעו.
  • אם רוצים רוטב יותר עגבנייתי אפשר להוריד מכמות המים ולהעלות את כמות המחית עגבניות.
 

4 תגובות

  1. אני מבשלת את כל האוכל רק עם המוצרים שלכם . גם מטבוחה גם מרקים תבשילים ושקשוקה בעצם כל מה שצריך עגבניות תודה על המוצרים הנהדרים שלכם.

  2. אחלה מתכון יצא נהדר אבל אתם בטוחים שלא היה צריך רק חצי כוס אורז ? 2.5 כוסות זה המון …

    1. הכמויות מתייחסות לכמות של בערך 30 כרובים ולכן יש הרבה אורז, אפשר כמובן להפחית אם רוצים להכין כמות קטנה יותר

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES