פאי רועים

קושי בינוני | מנה עיקרית
90 דקות

כשאנגליה פוגשת את איטליה

זו מנה שמקורה במטבח האנגלי אשר עושה שימוש באותו מתכון כמו הבולונז האיטלקי. אז כשאתם מכינים בולונז- תכפילו כמויות שיהיה לכם גם למנה הנפלאה הזו.

פאי רועים

רכיבים

לתבנית בגודל 20X30

לתערובת הבשר:

לפירה:

  • 6-7 תפוחי אדמה גדולים – מקולפים וחתוכים לרבעים
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור גרוס טרי

אופן הכנה

  1. מכניסים את כל הירקות- גזר, בצל, סלרי ושום למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהם טחונים דק אבל לא מחית. ניתן גם לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול או מחבת עמוקה. מטגנים את הירקות כ 5 דקות עד שהם מתרככים מעט.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים. מוסיפים את העגבניות ועלי הדפנה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה.
  4.  מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים למשך חצי. 
  5. מבשלים את תפוחי האדמה עם הרבה מים ומלח עד לריכוך. מסננים ומחזירים לסיר החם. מועכים לפירה גס ומוסיפים שמן זית ומלח ופלפל שחור. אם הפירה מאוד יבש אפשר להוסיף מעט מי בישול.
  6. מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
  7. מעבירים את תערובת הבשר לתבנית מניחים בעדינות מעל את הפירה בשכבה אחידה. זורים מלח אטלנטי ומזליפים שמן זית.פאי רועים Mutti
  8. אופים למשך 25-30 דקות ללא כיסוי עד שהפירה מזהיב.

הטיפ של MUTTI

  • במתכון המקורי של פאי רועים משתמשים רוטב ווּסטרשייר שנותן עומק טעמים ומליחות. אפשר להוסיף כף ממנו לתערובת הבשר או לוותר ולהשאר בטעמים האיטלקיים.
  • אפשר להשתמש גם בעגבניות שלמות מקלופות Mutti Pelati במתכון זה. המנה תתקבל סמיכה ומעט עשירה יותר בטעמים.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES