קציצות קיפודים ברוטב עגבניות

קושי בינוני | מנה עיקרית
45 דקות

עיקרית ותוספת בקציצה אחת

מתכון לקציצות קלאסיות בשילוב אורז בתוך תערובת הבשר הופך את המנה הזו ארוחה מלאה ומדליקה. אף ילד לא יצליח להישאר אדיש מול סיר מלא קיפודים!

קציצות קיפודים ברוטב עגבניות

רכיבים

5-6 מנות

  • 500 גרם בשר בקר טחון או  שילוב חצי בקר חצי עוף
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 1 ביצה טרופה
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 1 בצל מגורד בפומפיה
  • 2 שיני שום כתושות
  • ½ כפית מלח דק
  • ½ כפית פלפל שחור
  • כפית תבלין לקציצות
  • ¾ כוס אורז בסמטי או פרסי

 לרוטב עגבניות:

אופן הכנה

  1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל המרכיבים לכדי מסה אחידה. 
  2. יוצרים כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג. 
  3. להכנת הרוטב- מחממים שמן זית במחבת. מוסיפים את השום ומטגנים קלות. מוסיפים את הפאסטה והמים. מבשלים למשך 10 דקות, מתבלים במלח פלפל ופפריקה. מניחים בעדינות את הקציצות ברוטב (הרוטב צריך להגיע לגובה של אמצע הקציצה), מכסים ומביאים לרתיחה עדינה.

    קציצות קיפודים ברוטב עגבניות
    קציצות קיפודים ברוטב עגבניות
  4. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 25 דקות עד שהאורז מבצבץ מתוך הקציצות. משתדלים לא לפתוח את מכסה הסיר למשך 15 דקות לפחות.

הטיפ של MUTTI

  • אם אין מחית עגבניות- Mutti Passata  אין בעיה להחליף עם שתי פחיות עגבניות חתוכות דק- Mutti Polpa ולוותר על תוספת המים.
  • ניתן להוריד את הפטרוזיליה אם ״ירוקים״ מפריעים לילדים.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES