אופן הכנה
- ממיסים את השמרים במעט מים.
- מערבלים את הקמח בקערת המיקסר במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' ולאוורר אותו.
- מוסיפים את שאר החומרים תוך כדי ערבול – בסדר הבא: מלח, מים בזילוף איטי, שמרים מומסים, ולבסוף יוצקים את שמן הזית.
- ממשיכים ללוש עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.
- מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי בטמפ' החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מוציאים את הבצק מהקערה, לשים להוצאת האוויר ומחלקים ל 6 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים במגבת ומתפיחים שעה וחצי נוספות בטמפ' החדר.
מניחים להתפחה למשך שעה וחצי - מחממים תנור לחום הגבוה ביותר 240-250 מעלות.
- פותחים כל כדור בעזרת מערוך או באופן ידני, לגודל תבנית האפיה.
- מוסיפים רוטב פיצה של MUTTI ומפזרים שבבי גבינת מוצרלה (או אחרת) וכל תוספת אחרת שתרצו.
- אופים בחום מקסימלי עד שהבצק והגבינה מזהיבים. מומלץ להיצמד לתנור, זה קורה מהר.
**ניתן להקפיא את הבצק התפוח. כשרוצים לאפות פשוט מעבירים מחוץ למקפיא למשך שעה עד להפשרה מלאה.
הטיפ של MUTTI
- חשוב מאוד להשתמש בקמח ייעודי לפיצה, אנחנו ממליצים על קמח Pivetti 00 הפיצה תצא פריכה בקצוות ורכה במרכז.
- אם אין לכם את הרוטב פיצה של Mutti, אפשר להכין לבד עם עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa במבשלים בסיר קטן עם מעט שמן זית, שן שום כתושה מלח וקורט אורגנו.
2 תגובות
האם אפשר להשתמש בשימרית במקום שמרים יבשים?
אם כם איזו כמות לק"ג קמח?
אין בעיה, שקית שמרית מתאימה לשימוש עם קילו קמח.