עוגת פסטה מעלפת

קושי בינוני | מנה עיקרית
60 דקות

מאפה פסטה וגבינות קצת אחר

אין כאן שום דבר חדש חוץ בניה מחדש של של מאכל אהוב ומוכר. אבל, אנשים אוכלים עם העיניים ולכן המאפה הזו יגרום לכולם להתעלף! כדי להכין אותו נצטרך סוג פסטה מסויים בשם ריגטוני- צינורות רחבים של פסטה.

עוגת פסטה מעלפת

רכיבים

חומרים לתבנית עוגה בקוטר 24

  • 1 חבילת פסטה ריגטוני
  • ½ כוס פרמזן מגורד
  • 1 כף שמן זית

לרוטב

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה כ-2/3 מהזמן המצויין על האריזה. הפסטה צריכה להיות גמישה אך עדיין לא לגמרי רכה.
  2. מסננים את הפסטה ומפזרים גבינת פרמזן וכף שמן זית כך שיעטפו את הפסטה.עוגת פסטה Mutti
  3. מניחים את תבנית העוגה בזוית ומתחילים לסדר את הפסטה בעמידה. חשוב למלא את כל התבנית בפסטה כדי שהצינורות לא יזוזו ומצד שני לא לצופף יותר מידי כדי שהרוטב יוכל להכנס בתוך הצינור. עוגת פסטה Mutti
  4. להכנת הרוטב- מחממים 2 כפות שמן זית בסיר קטן, מוסיפים את השום הכתוש ומערבבים עד שעולה ניחוח שום קל. יוצקים פנימה את מחית העגבניות ומבשלים כ 5 דקות.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  6. יוצקים את הרוטב על הפסטה בצורה אחידה. (חלק מהרוטב יפול לתוך הצינורות וחלק ישאר למעלה).
  7. מפזרים את הגבינה הבולגרית והגבינה הקשה. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים בתנור 30 דקות.
  8. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ- 10 דקות עד להשחמה. 

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להשתמש גם ב 2 פחיות עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa.
  • אפשר להוסיף לרוטב העגבניות 1/2 כוס שמנת מתוקה או עלי בזיליקום טריים
 

2 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES