קפה איטליה מבשלים עם Mutti

קפה איטליה מבית היוצר של האחים ירזין, הוא בראסרי איטלקי המגיש אוכל פשוט ומשובח.תחת ידיו של השף איתי בידרמן הופכים חומרי הגלם האיכותיים למנות קלאסיות. מפסטה בעבודת יד דרך לזניה, פירות ים טריים, פוקצ’ה לוהטת, שמן הזית המעולה וכמובן הטירמיסו האגדי, המסעדה מציעה אוכל איטלקי באוירה חמה.

פסטה ארביאטה

קושי קל | מנה עיקרית
15 דקות דקות

רוטב עגבניות חריף

ארביאטה בתרגום חופשי: פסטה עצבנית. מנה פשוטה וחריפה היישר מהסמטאות התוססות של נאפולי. שם, שמן הזית, השום והעגבניות הם חלק בלתי נפרד מהזהות המקומית. 

פסטה ארביאטה

רכיבים

חומרים ל 4-5 מנות

  • 500 גרם פסטה יבשה מסוג פנה של De Cecco
  • 1/3 כוס שמן זית 
  • 2 שיני שום קצוצות 
  • 1/2-1/4 כפית צ'ילי גרוס (לפי הטעם) 
  • 8 עלי בזיליקום קרועים לחתיכות גדולות 
  • 1/2 פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות
  • 1 בקבוק (700 גרם) קוביות עגבניות Mutti
  • 1/2 כפית מלח שולחן 
  • קורט פלפל שחור טחון גס 
  • 1/4 כוס מי בישול של הפסטה

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן ושומרים בצד 1/4 כוס מי בישול.
  2. יוצקים את שמן הזית למחבת גדולה היכולה להכיל את כל כמות הפסטה, מחממים על אש בינונית, מוסיפים את השום ואת עלי הבזיליקום, ומטגנים עד שהשום מזהיב. 
  3. מוסיפים את העגבניות החתוכות למחבת. מתבלים במלח, פלפל וצ'ילי גרוס ומביאים לרתיחה. 
  4. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ 10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהעגבניות מתרככות ונמסות. 
  5. מוסיפים רבע כוס ממי הבישול של הפסטה למחבת עם הרוטב ומבשלים כ 2-3 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את הפסטה למחבת ומערבבים היטב במשך דקה. עד שהרוטב מצפה את הפסטה ומגישים

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להכין ארביאטה ממגוון מוצרי Mutti, תלוי במרקם אותו אתם רוצים לקבל.
  • למרקם חלק- Passata, למרקם מעט גס יותר Polpa והבחירה שלנו בקוביות עגבניות במיץ הוא כדי לתת יותר טקסטורה.
  • החריפות במנה מגיעה מפלפלים ירוקים- חריפותם משתנה בהתאם לעונות השנה אז חשוב לבדוק את מידת החריפות ואז להחליט כמה שמים במנה.
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES