פנזרוטי- הסופגניה האיטלקית

קושי בינוני | מנה ראשונה
120 (כולל התפחה) דקות

פיצה מטוגנת

גרסה מטוגנת ומושחתת לקלזונה האיטלקי. בצק רך ואוורירי ממולא במוצרלה ועגבניות. מתכון נהדר לחג החנוכה.

פנזרוטי- הסופגניה האיטלקית

רכיבים

חומרים ל 15 מאפים

  • 500 גרם קמח פיצה 00
  • 2 כפיות (8 גרם) שמרים יבשים
  • 2 כפיות שטוחות (10 גרם) סוכר
  • 2.5 כפיות מלח (14 גרם) מלח דק
  • 1/4 1 (290 מ״ל) מים פושרים

למילוי

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את החומרים היבשים (אפשר גם ללא מיקסר) קמח, מלח, סוכר ושמרים.
  2. מוסיפים את המים ומערבבים את הבצק עד שהוא מתגבש. לשים עוד כ- 7 דקות עד שהבצק מתקבל רך וחלק.
  3. יוצרים כדור גדול ומעבירים לקערה נקייה. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח.
  4. מחלקים את הבצק ל 12-15 כדורים. מכדררים ומניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
  5. פותחים כל כדור בעזרת הידיים לגודל 10-12 ס״מ. מניחים כף גדושה גבינת מוצרלה, כף מחית עגבניות Mutti Passata ועלה בזיליקום. (חשוב לשים הרבה מילוי כי הגבינה נמסה ומתכווצת בחום)
  6. סוגרים לצורה של חצי סהר ומהדקים היטב.
  7. מחממים סיר עם שמן צמחי, כשהשמן חם (בודקים בעזרת חתיכת בצק קטנה) מניחים בזהירות את הפנזרוטי. מומלץ לא לשים כמות גדולה בכל פעם כדי שלא יהיה צפוף מידי.
  8. מטגנים להזהבה כ- 3-4 דקות מכל צד.
  9. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת, מניחים על נייר סופג ומגישים חם!

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להוסיף למילוי כל העולה על רוחכם- ארטישוקים, זיתים, טונה, אנשובי, עלי תרד, ומגוון גבינות.
  • במקום מחית העגבניות Mutti Passata ניתן להשתמש ברסק עגבניות או Mutti Polpa
  • עובי הבצק הסופי תלוי במרקם שתרצו- ניתן לרדד דק או להשאיר את הבצק קצת יותר שמנמן לקבלת סופגניית פיצה איטלקית!
 

3 תגובות

  1. הי , המתכונים שלכם ממש טובים , תודה
    רק בבקשה תעשו שתיהיה אפשרות הדפסה ללא התמונות, רק החומרים ואופן הכנה 🙂 ,
    רציתי להדפיס אבל באמת שלא נחוצות כל התמונות בהדפסה.
    תודה מראש

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES