אוסובוקו חגיגי

קושי בינוני | מנה עיקרית
30 דקות_3 שעות בישול דקות

תבשיל מרשים במיוחד לאירועים

שילוב מושלם בין טעמי בקר, יין לבן עדין והעגבניות של Mutti.

אוסובוקו חגיגי

רכיבים

חומרים ל 4-5 מנות

אופן הכנה

  1. מתבלים את נתחי האוסובוקו משני הכיוונים במלח גס ופלפל שחור גרוס.
  2. מניחים כל נתח בצלחת עם קמח ומצפים מכל הכיוונים
  3. במחבת גדולה ורחבה (סוטאז׳) מחממים שמן זית ומניחים את הנתחים. צורבים כל צד במשך 3 דקות ומוצאים לצלחת.
  4. לאותו המחבת מוסיפים את הירקות- בצל, גזר, סלרי ושום ומטגנים למשך 7 דקות. (אפשר להוסיף קצת שמן או חסר)
  5. מוסיפים יין לבן ומערבבים עד שאדי האלכוהול מתנדפים. מוציאים את העגבניות השלמות מהפחית וקוצצים אותן גס ומעבירים לתבשיל יחד עם הרוטב שנשאר בפחית.
  6. מוסיפים רסק עגבניות ומים ומביאים לרתיחה. מניחים את נתחי האוסובוקו בתוך הרוטב ומעלים מפזרים את ענפי הטימין. מכסים את ומבשלים על אש נמוכה מאוד כ- 3 שעות. ניתן גם להכניס לתנור בחום 160 מעלות ל 3 שעות. 
  7. כל 45 דקות הופכים את הנתחים כדי שהחלק העליון לא יתייבש.

 

הטיפ של MUTTI

  • אפשר לבשל את המנה גם על הכיריים וגם בתנור, חשוב לשים לב שהנחים לא מתייבשים ולהפוך אותום מידי פעם.
  • את אותו תבשיל ניתן להכין עם נתח בקר לקדרה במקום נתחי האוסבוקו.
  • אם אין לכם Mutti Pelati אפשר להשתמש גם ב Mutti Polpa
 

2 תגובות

  1. המתכון שלכם טוב , אב…
    אוסובוקו חייב " גרמולטה " מעל בסופו.
    והטיפ שלכם לא נכון = לא ניתן להחליפ את נתח האוסובוקו בנתח בשר אחר ..האוסובוקו הוא העצם עם הבשר מסביב והמח עצם במרכזו . העצם זו האוסובוקו .

    1. אבל המתכון הזה הוא בסיס להכנת קדרת בקר, נכון בסוף לא נוכל לקרוא למתכון אוסובוקו אבל אלא קדרה

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES