מרק מינסטרונה

קושי בינוני | מנה עיקרית
50 דקות

מרק בין העונות

מרק מינסטרונה איטלקי מתאים בדיוק לסתיו, הוא מחמם את הלב אך עדיין קליל ועדין. תוספת של פסטה הופכת אותו למנה עיקרית משביעה ומזינה.

מרק מינסטרונה

רכיבים

4-6 מנות

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
  • 2 גבעולי סלרי חתוכים דק
  • 1 קישוא חתוך לקוביות קטנות
  • 200 גר׳ דלעת/דלורית חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מקולפות  Mutti Pelati
  • 2 כפות רסק  עגבניות Mutti
  • 2 ליטר מים או ציר ירקות
  • 1 ענף רוזמרין
  • 1 כוס עלי מנגולד חתוכים לרצועות
  • 1 כוס כרוב לבן חתוך לרצועות
  • 1 כף מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 250 גר׳ פסטה קטנה למרק
  • מעט עלי בזיליקום טרי

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית בסיר גדול. מוסיפים בצל, גזר וסלרי ומטגנים קלות למשך 10 דקות. מוסיפים קישוא ודלעת/דלורית ומערבבים.
  2. קוצצים את העגבניות המקולפות ומעבירים לסיר יחד עם המיץ שבפחית. מוסיפים מים, רסק וענף רוזמרין ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים למשך חצי שעה. מוסיפים את המנגולד והכרוב ומבשלים למשך 10 דקות נוספות. מתבלים במלח ופלפל.
  4. מבשלים את הפסטה ע״פ הוראות יצרן עד למרקם אל דנטה, מסננים ומעבירים לכלי. מזליפים מעט שמן זית ומערבבים כדי למנוע הדבקות.
  5. מגישים חם עם 3 כפות פסטה לכל מנה  ומעט עלי בזיליקום טרי.

הטיפ של MUTTI

  • יש מגוון גדול של מתכונים למרק המפורסם. תרגישו חופשי לשנות ולהחליף בין הירקות לפי טעמכם אך הבסיס של רוטב עגבניות הוא שמאחד את כל הטעמים וחשוב לא להחליפו.
  • בשביל מרק עשיר יותר ניתן להוסיף שעועית או עדשין כתומות או לחילופין, בשביל מרק קליל וקייצי יותר ניתן להחליף את העגבניות המקולפות Pelati עם עגבניות מרוסקות Polpa.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES