מפרום

קושי קשה | מנה עיקרית
45 דקות + שעה בישול דקות

מדריך מפורט שלב אחרי שלב

להכנת מפרום דרושה השקעה וזמן אך ישנן משפחות שאין שישי בלי תבשיל מפרום על הגז. כשמוסיפים למסורת הטריפוליטאית את האיכות האיטלקית של Mutti, אפשר לומר בוודאות שמדובר במנה מנצחת.

מפרום

רכיבים

חומרים להכנת 8-10 מנות

לקציצה:

  • 7-8 תפוחי אדמה גדולים
  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף רסק עגבניות Mutti 
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 פרוסות לחם מושרה במים וסחוט היטב
  • ½ 1 כפיות מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • לציפוי:
  • ¾  כוס קמח
  • 2 ביצים טרופות
  • מעט מלח / פלפל שחור
  • ½ כפית פפריקה
  • שמן לטיגון

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 3 גזרים פרוסים
  • 3-4 מקלות סלרי חותכות גס
  • 1 בצל פרוס (לבן או סגול)
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות Mutti
  • 2.5 כוסות מים
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח
  • קורט פלפל שחור

אופן הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה וחוצים כל תפוח אדמה לאורכו. חורצים כל פרוסה באמצע, כמעט עד הסוף, כך שנוצר כיס. מניחים את הפרוסות בקערה עם מי קרח ומעט מלח כדי שיתרככו.
  2. להכנת המלית: מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ומעבירים למקרר לחצי שעה לפחות.
  3. להרכבת המפרום: מוציאים את פרוסות תפוח האדמה ממי המלח, וממלאים כל כיס בתערובת הבשר. ממשיכים עם כל הפרוסות.
  4. מחממים שמן לטיגון במחבת גדולה. מערבבים בצלחת עמוקה -ביצים, מים, מלח, פלפל ופפריקה. מקמחים כל מפרום מכל צדדיו ומעבירים לקערה עם הביצים ומייד מעבירים אל השמן החם. מטגנים כל מפרום עד להזהבה. מעבירים על נייר סופג.
  5. במחבת עמוקה ורחבה, מטגנים בצל ושום, מוסיפים את הגזר והסלרי ומערבבים. בכלי נפרד, מערבבים את רסק העגבניות עם המים, מתבלים במלח, פלפל שחור ופפריקה.
  6. מסדרים בשכבה אחת מעל הגזר והבצל ויוצקים את הרוטב בעדינות על המפרום. מביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים למשך שעה עד שתפוחי האדמה רכים. אם חסר מים, ניתן להוסיף מעט מים רותחים.
  8. מגישים עם קוסקוס.

 

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להחליף את תפוחי האדמה בחציל. שאר המתכון נשאר זהה.
  • באמצע הבישול, כשיש עדיין נוזלים חשוב לטעום מהרוטב ואם צריך להוסיף מעט תיבול.
  • אפשר להשתמש ברטבי עגביות אחרים של Mutti במתכון הזה אבל כדי לקבל את הטעם האותנטי, מצאנו שהרסק שלנו עושה את העבודה!!
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES