מרק עדשים כתומות וחומוס

קושי קל | מנה מרקים
45 דקות דקות

הגרסה שלנו למרק חרירה

מרק עשיר וסמיך שהוא ארוחה מלאה ובריאה. מבוסס על חומוס, עדשים כתובמות וירקות.

מרק עדשים כתומות וחומוס

רכיבים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 מקלות סלרי קצוצים
  • 1 גזר קצוץ לקוביות קטנות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 2 כפות ג׳ינג׳ר כתוש
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 1 כפית פלפל שחור 
  • 2 כפות מלח אטלנטי (חשוב לטעום כדי לדייק את כמות המלח)
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות מרוסקות Mutti Polpa
  • 2 כפות רסק עגבניות Mutti
  • 1 כוס עדשים כתומות שטופות היטב
  • ½ 1 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
  • 2 ליטר מים או ציר (ירקות או עוף)
  • ⅓ כוס עלי פטרוזיליה קצוצים
  • ½ כוס עלי כוסברה קצוצים
  • לפני ההגשה:
  • מיץ מלימון שלם
  • עלי כוסברה טריים

אופן הכנה

  1. מחממים סיר גדול עם שמן זית. מוסיפים בצל, סלרי וגזר ומטגנים כ- 7 דקות עד שהבצל מתחיל לקבל גוון זהוב. מוסיפים את השום והג׳ינגר ומערבבים.
  2. מוסיפים את התבלינים ומערבבים כ- 5 דקות עד שעולה ניחוח חזק.  
  3. מוסיפים את המים, העגבניות המרוסקות ואת הרסק ומערבבים.
  4. מוסיפים עדשים, גרגירי חומוס, פטרוזיליה וכוסברה ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים למשך 40 דקות עד שהעדשים מתפרקות והמרק נעשה סמיך. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך. 
  5. לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון ומפזרים עלי כוסברה טריים.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להוסיף אטריות דקות כ 10 דקות לפני תום הבישול
  • אפשר להחליף את העדשים הכתומות בעדשים חומות
  • אם אין לכם עגבניות חתוכות דק Mutti polpa אפשר להשתמש גם בעגבניות מקולפות Mutti Pelati
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

 

DISCOVER more RECIPES