אופן הכנה
- להכנת רוטב העגבניות- מערבבים בקערה את העגבניות החתוכות ורסק העגבניות. מתבלים במלח, אורגנו, פלפל שחור, שום ושמן זית ומערבבים.
- להכנת הבשמל- בסיר בינוני ממיסים חמאה ומוסיפים 2 כפות קמח מצות ומערבבים עד ליצירת רביכה.
- יוצקים לסיר את החלב ומערבבים נמרצות בעזרת מטרפה כדי שלא יווצרו גושים. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב מתמיד. כשהתערובת מסמיכה, מסירים מהאש ומתבלים במלח ופלפל שחור.
- מניחים שני ריבועי מצות על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. או בתוך תבנית בגודל המתאים. *בצילום נראה רק ריבוע אחד.
- מניחים 3 כפות רוטב עגבניות ומעל 3 כפות של רוטב בשמל ומכסים במצה נוספת.
- חוזרים על הפעולה 3 פעמים ומסיימים עם רוטב עגבניות ובשמל. מפזרים גבינה מגורדת.
- מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור למשך 40 דקות.
- מסירים את הכיסוי ואופים למשך 15 דקות נוספות עד להשחמה.
הטיפ של MUTTI
- ניתן להכין את המנה עם מחית עגבניות חלקה Mutti Passata
- את הרעיון של הכנת לזניית מצות ניתן להמיר גם להכנת לזנייה בשרית בעזרת המתכון שלנו לרוטב בולונז. יוצרים שכבות של בולונז ומצות ומסיימים בפרוסות דקות של עגבנייה ומעט שמן זית.