לחמעג׳ון

קושי בינוני | מנה עיקרית
שעתיים כולל התפחה דקות

פיתה עם בשר

מקור המאפה מטורקיה וארמניה שם נהגו לאפת בצק עם בשר טחון בתנור אבן כבר לפני מאות שנים. הבצק פריך והבשר נימוח ועשיר בטעמים.

 

לחמעג׳ון

רכיבים

לבצק

  • 3.5 כוסות (500 גרם) קמח פיצה פוקאצ׳ה
  • 3 כפיות (12 גרם) שמרים יבשים
  • ¼ 1 כוסות מים (300 מ״ל)
  • ½ 1 כפיות (15 גרם) מלח
  • 3 כפות (10 מ״ל) שמן זית

לתערובת הבשר

להגשה:

  • 1 כוס גריגרי רימון
  • ½ כוס טחינה גולמית
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצים

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק- יוצקים את המים לקערת הערבול, מוסיפים כ ⅓ מכמות הקמח למים ומערבבים בעזרת מטרפה לקבלת מסה אחידה ונוזלית. מוסיפים עוד ⅓ קמח לתערובת ומערבבים שוב.
  2. בשליש הנותר של הקמח, מערבבים פנימה את השמרים ומוסיפים לתערובת שבקערת הערבול.
  3. מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומערבלים היטב כדקה שתיים.
  4. כשהתערובת התאחדה, מוסיפים מלח ושמן זית וממשיכים בלישה כ- 10 דקות. עד שהבצק חלק ורך והשמן נטמע בו לחלוטין.
  5. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומתפיחים כשעה או עד להכפלת הנפח.
  6. בנתיים מכינים את תערובת הבשר- בסיר קטן, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל יחד עם הפלפל החריף על אש בינונית כ 10 דקות עד שהוא מזהיב.
  7. בקערה מערבבים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב בעזרת הידיים ולבסוף מוסיפים את הבצק המטוגן יחד עם שמן הזית. מערבבים היטב לתערובת אחידה ומעבירים למקרר עד שהבצק מוכן לאפייה. 
  8. לאחר ההתפחה הראשונית, מוציאים מהבצק את האוויר, מחלקים ל 20 כדורים קטנים, מניחים על משטח מקומח ומתפיחים שוב כחצי שעה.
  9. להכנת הלחמעג׳ון- מחממים תנור לחום של של 240 מעלות במצב טורבו.
  10. בעזרת הידיים או מערוך, פותחים כל כדור בצק לעיגול דק בקוטר 10-15 ס״מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  11. מניחים שכבה דקה של תערובת בשר על כל חלקי הבצק- ממש עד הקצה (הבשר מתכווץ באפייה) , מזליפים שמן זית.
  12. אופים למשך 15-20 דקות, עד שהבצק זהוב.
  13. מגישים עם פטרוזיליה קצוצה, גרגירי רימון ומעט טחינה!

הטיפ של MUTTI

  • ניתן לרדד את הבצד לעובי שאתם אוהבים, ישנם אנשים שמעדיפים לחמעג׳ון יותר עבה ממה שהמתכון מציין.
  • שימו לב שהבשר מכווץ באפייה לכן מומלץ להניח אותו כמעט עד הקצה ובנדיבות.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES