קציצות ילדים

קושי בינוני | מנה עיקרית
40 דקות דקות

גם למבוגרים!

הקציצות האלה מושלמות לילדים בזכות מיעוט המרכיבים ״המפריעים״  אך עדיין מלאות בטעם. מחית העגבניות החלקה של Mutti מתאימה במיוחד עבור המנה הזו. מתכון מנצח לארוחת צהרים של אמצע השבוע.

קציצות ילדים

רכיבים

  • 250 גרם בקר טחון
  • 250 גרם חזה עוף/פרגית טחונה
  • 1 בצל מגורד דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 תפוח אדמה קטן מגורד 
  • 1 כפית מלח דק
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • כפית אורגנו יבש
  • 1 כף רסק עגבניות Mutti
  • 1 ביצה
  • ½ כוס פירורי לחם
  • ¼ כוס שמן זית לטיגון

לרוטב

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות למעט פירורי הלחם והביצה ולשים היטב מספר דקות כדי לקבל מסה אחידה וגמישה. קציצות ילדים ברוטב Mutti
  2. מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומערבבים היטב.   מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה. קציצות ילדים ברוטב Mutti
  3. לאחר הקירור יוצרים כדורים, הגודל תלוי בכם..אפשר להכין בכל גודל שאוהבים.
  4. מחממים מחבת עמוקה וגדולה עם שמן זית, מניחים בשכבה אחת כל הקציצות (אם אין מקום אפשר לטגן בשתי נגלות). צורבים את הקציצות מכל הכיוונים למשך מספר דקות עד שהן משנות את צבען. הן רק צריכות לקבל גוון שחום, לא להתבשל לגמרי.
  5. בקערה בינונית מערבבים את חומרי הרוטב. יוצקים את הרוטב על הקציצות שנמצאות בסיר בו צרבנו אותן. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ 20 דקות. לפני ההגשה מפזרים עלי בזיליקום שלמים ומערבבים.
  6. קציצות ילדים ברוטב Mutti
  7. מגישים עם אורז, קוסקוס או פסטה.

הטיפ של MUTTI

  • אם רוצים להעשיר את טעם הקציצות ולא ״מפחדים״ מירוקים מומלץ להוסיף 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק.
  • ניתן להשתמש גם הרוטב עגבניות Mutti Polpa עבור מתכון זה אבל חשוב לשים לב שהרוטב יוצא במרקם מעט שונה.
 

12 תגובות

  1. היי חופי. נהנית מאד מהחוברת היפה. האם אפשר לאפות את הקציצות במקום לטגן?
    תודה מראש
    רונית

    1. הי רונית, ניתן לאפות את הקציצות לפני שמכניסים לרוטב. חום גבוה של 200 מעלות למשך 20 דקות. אבל…הן לא ממש עוברות טיגון אלא צריבה קלה בשמן זית ולכן חבל על הזמן של אפייה בתנור ולכלוך כלים נוספים.

      1. שלום, אני נמנעת מלאכול דגנים וקמחים באופן כללי, במה אוכל להחליף את הפירורי הלחם?

  2. האם את שמה עלי בזיליקום ביחד ךתוך התערובת ואז מבשלת או את שמה רק בהגשה מעל?

  3. איזה מתכון מעולה! התעלפנו כולנו מהקציצות, יצא טעים אש. נכנס יש לטופ של המתכונים שלי. תודה רבה!

      1. אפשר לוותר על הקירור- הוא לא חובה אבל זמן שהייה בקירור מחבר טוב יותר את כל הטעמים שהכנסנו לבשר. אם יש זמן מומלץ, אם אין אז אפשר להכין ללא קירור

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES