חריימה טריפוליטאי

קושי קל | מנה עיקרית
30 דקות דקות

כשאיטליה וטריפולי נפגשים

מתכון זה מבוסס כולו על רסק עגבניות ולכן ברגע שתנסו אותו עם העגבניות של Mutti תוכלו מייד לחוש בהבדל בצבע ובטעם. עומק הטעמים של תערובת פלפל צ׳ומה (תערובת תבלינים טריפוליטאית)  מקבלים חיזוק מעגבניות Mutti שהן מתוקות באופן טבעי ללא צורך בתוספת סוכר.

חריימה טריפוליטאי

רכיבים

חומרים 5-6 מנות:

  • פלפל צ׳ומה:
  • 2 כפות מים
  • 10 שיני שום כתושות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה 
  • מיץ מחצי לימון

לרוטב:

  • ¼ כוס שמן
  • 1 בצל מגורד וסחוט היטב
  • 2 כוסות מים
  • 1 פחית (210 גרם) רסק עגבניות Mutti
  • מלח (לפי הטעם)
  • כפית קימל טחון (לא חובה)
  • כפית כמון טחון
  • 6 חתיכות פילה דג לבן 
  • עלי כוסברה להגשה (לא חובה)
  • 1/2 לימון

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל מרכיבי הפלפל צ׳ומה. התערובת צריכה להיות במרקם של מחית סמיכה.
  2. במחבת גדולה ועמוקה מחממים את השמן, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שהוא שחום אך לא שרוף.מוסיפים את הפלפל צ׳ומה ומערבבים, עד שעולה ריח תבלינים חזק (זהירות שלא ישרף).חריימה טריפוליטאי Mutti
  3. מוסיפים רסק, 1/2 כוס מים ומלח ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים כ- 25 דקות. חריימה טריפוליטאי Mutti
  4. מניחים את פרוסות הדג בשכבה אחידה ומבשלים  כ- 20 דקות. מתבלים בכמון, קימל ומנערים קלות את המחבת לערבוב הטעמים. מוסיפים את יתרת המים לקבלת רוטב עשיר וסמיך. חריימה טריפוליטאי Mutti
  5. מגישים עם פרוסת לימון ומעט עלי כוסברה טריים (לא חובה).

 

הטיפ של MUTTI

  • מידת החריפות של המנה תלויה בכמות הפפריקה החריפה שתשימו בתערובת הפלפל צ׳ומה. ניתן להתאים את החריפות למה שאתם אוהבים.
  • לטעם עוצמתי ומרוכז יותר ניתן להשתמש גם ברסק עגבניות בריכוז כפול בשפופרת. הוא יעניק לתבשיל מעט יותר מתיקות וצבע עמוק
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES