גולש הונגרי

קושי בינוני | מנה עיקרית
15+ שעתיים דקות

תבשיל בקר עשיר בטעם עגבניות ופפריקה

מנה קלאסית מהמטבח ההונגרי, שילוב מנצח של בשר, עגבניות והרבה פפריקה מניב תבשיל עשיר שמתאים במיוחד לימי החורף הקרים.

גולש הונגרי

רכיבים

חומרים ל 7-8 מנות

  •  כפות שמן זית
  • 1 ק״ג בשר בקר (צלעות או כתף) חתוך לקוביות
  • 2 בצלים קצוצים
  • 10 שיני שום קצוצות
  • 2 פלפלים אדומים קצוצים
  • 3 מקלות סלרי קצוצים
  • 1 פחית רסק עגבניות (210 גרם) Mutti
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה מעושנת
  • 6-7 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
  • 1 כפית זרעי קימל (לא חובה)
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף מלח גס
  • 500 מ״ל מים או ציר בקר

אופן הכנה

 

  1. בסיר גדול ורחב מחממים שמן זית. מוסיפים את הבקר ומטגנים מכל הצדדים על להשחמה.
  2. מוציאים את הבשר מהסיר לכלי נפרד וממשיכים לטגן בצלים, שום, פלפלים וסלרי למשך 5-6 דקות.גולש Mutti
  3. מוסיפים רסק עגבניות ועגבניות חתוכות ומביאים לרתיחה.
  4. מוסיפים לסיר את הבשר ותפוחי האדמה, מתבלים בפפריקה מתוקה ומעושנת, מלח, פלפל שחור וזרעי קימל. יוצקים מים או ציר ומבשלים למשך שעתיים וחצי עד שהבשר רך.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להכין את הגולש גם עם בקבוק אחד (700 מ״ל) מחית עגבניות חלקה
  • ניתן להוסיף לקדרה גם חצי כוס יין אדום בשביל טעם עשיר ועמוק.
 

2 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES