גיבץ ירקות מושלם

קושי בינוני | מנה עיקרית
60 דקות דקות

מנה שהשלם עולה על סה״כ חלקיו

תערובת מגוונת מאוד של ירקות המתבשלים ברוטב עגבניות ולאחר מכן נצלים בתנור חם. זהו מתכון שדורש קצת עבוד חתיוך והתעסקות אבל התמורה לגמרי שווה את המאמץ. ארוחה שלמה מזינה ועשירה. 

גיבץ ירקות מושלם

רכיבים

חומרים להכנת 6-7 מנות

  • ½ כוס שמן זית
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות בגודל בינוני
  • 2 כוסות שעועית ירוקה חתוכה לחצי
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • 1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
  • 1 חציל קטן חתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות

לרוטב

אופן הכנה

  1. מארגנים את כל הירקות החתוכים לפני תחילת העבודה. מרכזים את כולם בקערה גדולה.
  2. מחממים שמן בסיר גדול ומוסיפים את כל הירקות. מערבבים מידי פעם כך שכל ירק יספוג מהשמן החם ויחרך מעט. התהליך כולו לוקח בערך 15 דקות.
  3. מוסיפים לסיר את העגבניות המקולפות מתוך הפחית (את הרוטב שומרים בצד לשלב הבא) ומערבבים בעדינות אל תוך תערובת הירקות.
  4. בכלי נפרד מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות. מכסים את הסיר ומבשלים על אש בינונית למשך 40 דקות, מערבבים מידי פעם. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.
  5. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מעבירים את תערובת הירקות לתבנית תנור ומפזרים בשכבה אחידה. יוצקים את הרוטב שנותר בסיר.
  6. אופים ללא כיסוי למשך 30-40 דקות או עד שהירקות משחימים והרוטב מצטמצם.
  7. ממולץ להגיש עם אורז ויוגורט קר מעל.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר לשנות את הרכב ירקות לפי מה שאוהבים. כרובית, דלעת, סלק, פולי סויה ועוד ועוד הן אופציות מתאימות.
  • אם אין לכם עגבניות מקולפות במיץ Mutti Pelati אפשר להשתמש ב1/2 כוס עגבניות חתוכות Mutti Polpa ולהוסיף עגבנייה טריה, מקולפת וחתוכה לקוביות
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES