דג ברוטב עגבניות חריף

קושי קל | מנה עיקרית
30 דקות

תבשיל אדום לוהט במיוחד לארוחת שישי

דגים ועגבניות הם שילוב נהדר, החיבור ביניהם מניב מנות עשירות בטעם וארומה. שימוש בעגבניות של Mutti יהפכו את המנה הקלאסית הזו לתבשיל בצבע אדום בוהק, טעם חריף ומתקתק שרק מחכים לנגב עם חלה של שבת.

 

דג ברוטב עגבניות חריף

רכיבים

  • חומרים ל 5-6 מנות
  • 3-4 פילטים של דג לבן (דניס, בורי, ברמונדי)
  • ⅓ כוס שמן זית
  • 5 שיני שום כתושות
  • כמה פרוסות פלפל חריף (תלוי בחריפות הפלפל ומה שאתם אוהבים)
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 1 פלפל אדום פרוס לרצועות
  • 1 פחית (400 גר׳) עגבנות מקולפות Mutti Pelati
  • 2 כפות רכז עגבניות Mutti 
  • 1 כוס מים
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • ½ כפית פפריקה מעושנת (לא חובה) 
  • 1 כף אריסה מרוקאית (חריפה או מתוקה)
  • חופן עלי פטרוזיליה
  • חופן עלי כוסברה
  • מלח לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים למשך 7-10 דקות עד שהם מתרככים.
  2. מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים למחבת את העגבניות והרכז ומבשלים למשך 5 דקות ואז יוצקים פנימה את המים ומביאים לרתיחה.

    פחית עגבניות של מוטי בעת הוספה לתבשיל הדג
    מוסיפים פחית עגבניות מקולפות של מוטי – Mutti
  3. מוסיפים את התבלינים- פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת וממרח אריסה ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות.
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים, מבשלים עוד 20 דקות. ממליחים ומתקנים תיבול אם צריך.
  5. בשלב זה ניתן לכבות את האש ולהמתין עם הכנסת הדגים עד כחצי שעה לפני הארוחה או להוסיף את הדגים ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.

    דג ברוטב עגבניות חריף Mutti
    שילוב נהדר של דגים ברוטב עגבניות
  6. ממש לפני ההגשה סוחטים חצי לימון על כל המחבת ומגישים עם אורז או קוסקוס.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר לוותר על הפחית עגבניות קלופות Mutti Pelati ולהשתמש רק ברכז עגבניות בכמות של 4-5 כפות ולהוסיף עוד 1/2 כוס מים.
  • אם אין לכם עגבניות קלופות Mutti Pelati אפשר להשתמש גם בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa וגם במחית עגבניות Passata. שימו לב לא לשים יותר מ 400 גר׳ עגבניות.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES