אופן הכנה
- מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה. מטגנים את הבצל עד שהוא הופך שקוף. מוסיפים את רצועות הפלפלים ומטגנים למשך 7-10 דקות עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את השום והפלפל החריף ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים למחבת את העגבניות והרכז ומבשלים למשך 5 דקות ואז יוצקים פנימה את המים ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פחית עגבניות מקולפות של מוטי – Mutti - מוסיפים את התבלינים- פפריקה מתוקה, פפריקה מעושנת וממרח אריסה ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה למשך 20 דקות.
- מוסיפים את הפטרוזיליה והכוסברה ומערבבים, מבשלים עוד 20 דקות. ממליחים ומתקנים תיבול אם צריך.
- בשלב זה ניתן לכבות את האש ולהמתין עם הכנסת הדגים עד כחצי שעה לפני הארוחה או להוסיף את הדגים ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.
שילוב נהדר של דגים ברוטב עגבניות - ממש לפני ההגשה סוחטים חצי לימון על כל המחבת ומגישים עם אורז או קוסקוס.
הטיפ של MUTTI
- אפשר לוותר על הפחית עגבניות קלופות Mutti Pelati ולהשתמש רק ברכז עגבניות בכמות של 4-5 כפות ולהוסיף עוד 1/2 כוס מים.
- אם אין לכם עגבניות קלופות Mutti Pelati אפשר להשתמש גם בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa וגם במחית עגבניות Passata. שימו לב לא לשים יותר מ 400 גר׳ עגבניות.
6 תגובות
מדהים
תודה!
מעולה!!!!! תודה רבה
מתכון פצצה.השתמשתי בעגבניות קצוצות דק של מוטי ויצא מדהים!!!!!
שמחים לשמוע! תודה
תודה!
למתחילים, אבקש כמות מלח מתאימה – כף? כפית? תנו אמת מידה, לתקן תמיד אפשר.