עוף ופתיתים בתנור

קושי בינוני | מנה עיקרית
15+ 90 (בתנור) דקות

ארוחת צהריים בסיר אחד

מנה נהדרת המתאימה במיוחד לארוחת צהריים משפחתית. הכנה קלה ומהירה ואת מירב העבודה עושה הזמן בתנור. חשוב להשתמש בסיר שמתאים להכנה גם על הכיריים וגם לתנור.

עוף ופתיתים בתנור

רכיבים

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל 160 מעלות. מתבלים את שוקי העוף בבהרט מלח ופלפל.
  2. מחממים שמן זית במחבת עמוקה וגדולה (סוטאז׳) ומטגנים את העוף עד הזהבה 2-3 דקות מכל צד. 
  3. מעבירים את שוקי העוף לקערה. מוסיפים לאותה מחבת בצל, גזר וסלרי ומטגנים 5-6 דקות. מוסיפים שום מערבבים לדקה נוספת.
  4. מחזירים את השוקיים ומסדרים בשכבה אחידה. מוסיפים לסיר את הפתיתים. מתבלים בכפית נוספת של בהרט מלח ופלפל שחור.עוף ופתיתים בתנור
  5.  יוצקים את רוטב העגבניות על העוף ופתיתים וכוס מים רותחים. מנענעים מעט את המחבת לפריסה אחידה של המים והעגבניות
  6. מביאים לרתיחה על הכיריים, מורידים מהאש, מכסים ומעבירים לתנור לשעה וחצי.עוף ופתיתים בעגבניות Mutti

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להכין את המנה עם רסק עגבניות בלבד. משתמשים בפחית שלמה (210 גרם) רסק, מוסיפים כוס וחצי מים ומערבבים.
  • אפשר להוסיף למנה ירקות לפי בחירתכם- פלפלים, חצילים, קישואים.
  • אם אוהבים את המראה השחום, מומלץ להוריד את המכסה בתום הבישול ולהכניס לתנור בתוכנית גריל למשך 5-7 דקות.
 

2 תגובות

  1. אני לא בטוחה שיש לי מכסה שמתאים לתנור, האם אוכל לכסות בנייר כסף?

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES