אופן הכנה
- מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, קוטג׳, גבינה קשה מגורדת וביצה.
- מחממים שמן זית במחבת, מטגנים בצל 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים. מעבירים למחבת את התרד ומטגנים קלות עד שהתרד מאבד מנפחו. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט.
- מעבירים את התרד למסננת כדי שיגיר נוזלים ומשאירים להצטננות כ 10 דקות.
- סוחטים היטב את כל הנוזלים מהתרד, מעבירים לתערובת הגבינות ומערבבים.
- להכנת הרוטב: בסיר קטן מחממים את שמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים על אש בינונית מספר דקות. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומורידים מהאש. מתבלים במלח.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות בתחתית התבנית. מעבירים את תערובת הגבינות לשק זילוף או שקית סנדביץ. גוזרים את הקצה כדי ליצור פתח יציאה רחב לתערובת וממלאים את גלילי הקנלוני.
- מניחים את הגלילים בצורה מסודרת בתבנית בשכבה אחת.
- יוצקים את יתרת רוטב עגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה ומכסים בנייר אלומיניום.
- אופים במשך 35 דקות, מורידים את הכיסוי ואופים עד להשחמה (כ 10 דקות).
הטיפ של MUTTI
- את הקנלוני ניתן למלא במגוון מליות- גבינות שונות, ירקות או אפילו בשר.
- אם אין לכם Mutti Polpa אפשר להמיר ברוטב Mutti Pssata
- אם אין לכם שק זילוף פשר להשתמש בשקית סנדביץ פשוטה