קנלוני תרד וגבינות

קושי בינוני | מנה עיקרית
45 דקות

האחות המתחכמת של הלזניה

מנה מרשימה שמתאימה במיוחד לאירוח ברנץ׳ או ארוחת צהריים חלבית. תהליך מילוי הקנלוני פשוט בזכות שימוש בשק זילוף.  ניתן לגוון את המילוי במגוון סוגי גבינות או להחליף את התרד במנגולד או אפילו במחית דלעת.

קנלוני תרד וגבינות

רכיבים

חומרים להכנת 5-6 מנות 

תבנית 30X40

  • 1 חבילת פסטה קנלוני (500 גרם)
  • 1 חבילת גבינת ריקוטה מלוחה (250 גרם)
  • 1 חבילת קוטג׳ (250 גרם)
  • ½ כוס גבינה קשה (קשקבל, פרמזן, מוצרלה)
  • 1 ביצה טרופה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ
  • 4-5 שיני שום קצוצות
  • 400 גרם עלי תרד קצוצים דק
  • 1 כפית מלח
  • ½ כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט 

לרוטב:

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה גבינת ריקוטה, קוטג׳, גבינה קשה מגורדת וביצה.
  2. מחממים שמן זית במחבת, מטגנים בצל 3-4 דקות. מוסיפים את השום ומערבבים. מעבירים למחבת את התרד ומטגנים קלות עד שהתרד מאבד מנפחו. מתבלים במלח פלפל ואגוז מוסקט. 
  3. מעבירים את התרד למסננת כדי שיגיר נוזלים ומשאירים להצטננות כ 10 דקות.
  4. סוחטים היטב את כל הנוזלים מהתרד, מעבירים לתערובת הגבינות ומערבבים. 
  5. להכנת הרוטב: בסיר קטן מחממים את שמן זית ומטגנים קלות את השום. מוסיפים את העגבניות החתוכות ומבשלים על אש בינונית מספר דקות. מוסיפים את עלי הבזיליקום ומורידים מהאש. מתבלים במלח.
  6. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.קנלוני תרד וגבינות Mutti
  7. יוצקים שכבה דקה של רוטב עגבניות בתחתית התבנית. מעבירים את תערובת הגבינות לשק זילוף או שקית סנדביץ. גוזרים את הקצה כדי ליצור פתח יציאה רחב לתערובת וממלאים את גלילי הקנלוני.קנלוני תרד וגבינות Mutti
  8. מניחים את הגלילים בצורה מסודרת בתבנית בשכבה אחת.
  9. יוצקים את יתרת רוטב עגבניות, מפזרים גבינת מוצרלה ומכסים בנייר אלומיניום.
  10. אופים במשך 35 דקות, מורידים את הכיסוי ואופים עד להשחמה (כ 10 דקות).קנלוני תרד וגבינות Mutti

הטיפ של MUTTI

  • את הקנלוני ניתן למלא במגוון מליות- גבינות שונות, ירקות או אפילו בשר.
  • אם אין לכם Mutti Polpa אפשר להמיר ברוטב Mutti Pssata
  • אם אין לכם שק זילוף פשר להשתמש בשקית סנדביץ פשוטה
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES