הילה אלפרט מבשלת עם Mutti

שחקנית ועיתונאית, מנחת טלוויזיה ומרצה.
אלפרט השתלבה בתחום העיתונות כאשר החלה לכתוב לעיתון "חדשות". בין הנושאים בהם עסקה אלפרט בכתיבתה במשך השנים ניתן למצוא את האוכל והמסעדנות, הבישול והקולינריה. העיתונים בהם כתבה אלפרט כוללים את "עולם הספורט", "שף", "עיתון תל אביב טיים אאוט", "תל אביב" ו"ישראל היום".

 

מוסר עושה בוליווד

קושי בינוני | מנה עיקרית
60 דקות דקות

דג ברוטב הודי עשיר

תבשיל דג לבן ברוטב עגבניות מהמטבח ההודי, עשיר בתבלינים וטעמים אקזוטיים

מוסר עושה בוליווד

רכיבים

חומרים ל5-6 מנות

למחית הג'ינג'ר שום:

  • 8 ס"מ שורש ג'ינג'ר קלוף
  • 20 שיני שום קלופות
  • ¼ כוס מים

לדג

  • 1  ק״ג מוסר פרוס לרוחב כולל ראש וזנב (בר ים דניס לוקוס גם יעבדו פה) לפרוסות בעובי של כ-2.5 ס"מ
  • 1 כף מלח
  • סחיטה של לימון

לרוטב:

  • 6 כפות  שמן זית
  • 4 עלי דפנה
  • 6 תרמילי הל
  • ½  כפית צ'ילי יבש
  • 4 גרגירי פלפל שחור
  • 1 בצל קצוץ
  • ½ 1 כפיות מלח דק
  • 7 כפות ממרח ג'ינג'ר ושום
  • 1 פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
  • 1 פחית (400 גרם) עגבניות חתוכות Mutti Polpa 
  • 3 כפות גדושות רסק עגבניות Mutti Concentrato
  • 1 כפית כוסברה טחונה
  • ½ כפית כמון טחון
  • 1 כפית כורכום 
  • 1 כפית פפריקה חריפה 
  • 1.5 כוס מים
  • לבצלים המקורמלים:
  • 2 בצלים גדולים, קלופים פרוסים לפרוסות בעובי של כמילימטר
  • 2  כפות שמן זית
  • להגשה:
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • חצי מכמות הבצל המטוגן

אופן הכנה

  1. מכינים מחית ג'ינג'ר שום: קולפים ג'ינג'ר טרי, שיני שום ונגיעה של מים וטוחנים עד לקבלת משחת ג'ינג'ר.
  2. להכנת הבצל המקורמל: מחממים במחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים, בסבלנות את הבצל עד שישחים, כחצי שעה.
  3. ממליחים במלח דק את פרוסות הדג משני הצדדים ומזליפים מעל הדג מיץ לימון. מעסים, מכסים ומכניסים למקרר.
  4. בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים תבלינים שלמים: עלי דפנה, הל, פלפל שחור וצ'ילי עד שעולה ניחוח התבלינים.
  5. מוסיפים 7 כפות של מחית ג'ינג'ר שום,  פלפל אדום טרי קצוץ ובצל קצוץ ומטגנים, לאט, תוך כדי בחישה, על אש מתונה, עד שהבצל משחים.
  6. מוסיפים לסיר עם התבלינים את עגבניות החתוכות ורסק העגבניות וחצי מכמות הבצל המטוגן.
  7. מוסיפים את התבלינים הטחונים:  כוסברה, כמון, כורכום ופפריקה חריפה ומערבבים.
  8. מוסיפים מים ומעט מלח ומבשלים על אש קטנה עם מכסה כחצי שעה. טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  9. מכניסים את פרוסות הדג ומבשלים, בסיר מכוסה, במשך כ- 10-12 דקות.
  10. מקשטים בכוסברה טרייה וביתר הבצל המטוגן.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להשתמש בדגים לבנים מסוג בורי, דניס או בר ים.
  • מומלץ להגיש עם אורז לבן או מלא
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES