קציצות בקר ואפונה ברוטב אדום
רכיבים
חומרים להכנת 4-5 מנות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן
- 500 גרם בשר טחון (צלעות או צוואר)
- עלים מ-10 גבעולי פטרוזיליה
- עלים מ-10 גבעולי כוסברה
- 1/2 כוס פרורי לחם או קמח מצה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2כפית מלח
- 1 ביצה
- 1/2 כוס שמן לטיגון
לרוטב:
אופן הכנה
- להכנת הקציצות: במחבת מעל להבה בינונית מטגנים בצל קצוץ עם 2 כפות שמן עד שקיפות.
- קוצצים דק את עלי הכוסברה והפטרוזיליה ומוסיפים לקערה עם הבצל. מוסיפים את הבשר, פרורי הלחם, ביצה, פלפל ומלח ומערבבים עם הידיים את כל המרכיבים היטב, עד לקבלת תערובת נוחה לעבודה.
- מכינים קערה עם מים, טובלים את כפות הידיים ויוצרים מהתערובת 12-15 כדורי בשר.
- הרוטב: בסיר רחב (רצוי סוטאג'), על להבה בינונית מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד שקיפות.
- מוסיפים לסיר את רסק העגבניות ומערבבים 2 דקות. מכניסים פנימה מחית עגבניות Passata, הפפריקה, המלח, הסוכר והמים הרותחים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מקטינים את הלהבה ומבשלים 10 דקות את הרוטב מעל להבה קטנה.
- מכניסים את כדורי הבשר לסיר ומנערים בעדינות כדי שהרוטב יכסה את כדורי הבשר.
- שופכים על אפונת הגינה הקפואה מים רותחים, מסננים לאחר 2 דקות ומפזרים בין כדורי הבשר.
הטיפ של MUTTI
- אפשר להשתמש גם בשתי פחיות של עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa
- אם אין אפונה אפשר להמיר בשעועית ירוקה, במיה, ברוקולי
- מומלץ להגיע עם אורז או קוסקוס