כדורי ארנצ'יני

קושי בינוני | מנה עיקרית
60 דקות

נישנושי ריזוטו פריכים

מנה איטלקית קלאסית. כדורי ריזוטו פריכים ממולאים בגבינת מוצרלה ומוגשים על מצע של רוטב עגבניות עשיר. נכון, יש כאן השקעה אבל את הכדורים האלו לא תצליחו להפסיק לנשנש!

כדורי ארנצ'יני

רכיבים

לריזוטו:

  • כף חמאה
  • כף וחצי שמן זית
  • 250 גר׳ אורז ריזוטו 
  • ½ בצל בינוני קצוץ דק מאוד
  • ¼ כוס יין לבן
  • 1250 מ״ל  ציר ירקות/עוף
  • ¼ כפית אגוז מוסקט
  • 30 גר׳ גבינת פרמזן מגורדת
  • ½ כפית מלח
  • 2 כוסות פירורי לחם
  • 200 גר׳ גבינת מוצרלה חתוכה לקוביות קטנות
  • שמן לטיגון עמוק

לרוטב:

אופן הכנה

  1. מחממים שמן זית וחמאה במחבת ומאדים את הבצל כ 2 דקות. מוסיפים את האורז ומטגנים קלות עד לשקיפות.
  2. מגבירים את האש, מוסיפים יין לבן ומערבבים עד לספיגת הנוזלים. מוסיפים 2 מצקות של ציר חם, מערבבים ונותנים לאורז להתבשל עד שהנוזלים נספגים. חוזרים על הפעולה ארבע פעמים, עד שהריזוטו במרקם רך אך מעט נגיס.
  3. לאחר הסבב הרביעי, מוסיפים אגוז מוסקט, מלח ופרמזן מערבבים ומורידים מהאש. שמים את הריזוטו בקערה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור מוחלט. 
  4. לאחר שהריזוטו קר, לוקחים כף מהאורז, משטחים על כף היד לדיסקית עגולה, מניחים קובייה של גבינת מוצרלה וסוגרים את הכדור. מצפים בפירורי לחם.
  5. מחממים סיר קטן עם שמן עמוק ובינתיים מכינים את הרוטב. 
  6. מעבירים את העגבניות החתוכות למחבת חמה יחד עם ענף בזיליקום, מבשלים כ 2 דקות, מוסיפים את ציר ירקות ושמנת ומערבבים. מתבלים במלח וצ׳ילי ומבשלים עוד 2 דקות. 
  7. מטגנים את כדורי הארנצ׳יני בשמן עד להזהבה- בודקים כדור אחד כדי לוודא שהמוצרלה נמסה. 
  8. להגשה- מניחים רוטב עגבניות בתחתית הצלחת ומעליה את הארנצ׳יני החם.

הטיפ של MUTTI

  • מומלץ להכין כמות כפולה של אורז ריזוטו, חצי בשביל המנה הקלאסית וחצי עבור הארנצ׳יני.
  • ניתן למלא את כדור האורז במגוון מילויים, סוגי גיבנות נמסות, מחית חצילים או מחית דלעת, פטריות וכו׳.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *