ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

קציצות דגים חריפות

קושי בינוני | מנה עיקרית
50 דקות

מנת הדגל של ענת אלישע

המנה הזאת היא אחת המנות היותר מזוהות עם המטבח של אמא שלי ז"ל. כשהכנתי אותה לראשונה היה לי חשוב מאוד לדייק בטעמים בכדי שלא אשכח את הזכרונות שעולים יחד עם ריחות התבשיל ארוחה בסיר אחד, כך אני קוראת לה. יש בה הכל מהכל והדבר היחיד שצריך להוסיף הוא לחם חם וטרי.

קציצות דגים חריפות

רכיבים

חומרים להכנת 5-6 מנות

לקציצות:

  • 500 גרם דג לבן קצוץ/טחון (מוסר ים, בורי, דניס)
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 4 שיניי שום כתושות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • חופן כוסברה קצוצה דק
  • פרוסת לחם לבן רטובה וסחוטה
  • 1 כפית גרידת לימון
  • ½ כפית פלפל לבן
  • ¼ כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית שטוחה מלח דק

לרוטב:

  • ½  כוס שמן צמחי
  • 2 פלפל שושקה /גמבה אחת חתוכה גס
  • 2 פלפלים ירוקים חריפים חתוכים גס ( לפי הטעם )
  • 2 יח׳ פלפל מתוק יבש (לא חובה)
  • 10 שיני שום קלופות
  • ½ 1 כפות פפריקה מתוקה 
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa
  • חצי צרור כוסברה קצוצה
  • 2 כוסות מים רותחים

אופן הכנה

  1. מניחים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומערבבים היטב. מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים שמן בסיר רחב, מניחים את כל מרכיבי הרוטב למעט העגבניות המרוסקות והכוסברה ומטגנים קלות במשך  3-4 דקות. 
  3. מוסיפים עגבניות, כוסברה ושתי כוסות מים רותחים, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. מבשלים כ- 20 דקות ומדי פעם מערבבים.
  4. מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ומערבבים שוב בתנועות לישה כדי לקבל מסה אחידה. יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג בעזרת ידיים רטובות. 
  5. מכניסים לרוטב ומבשלים 35 דקות  עד שהרוטב מסמיך. לפני ההגשה מפזרים עוד קצת כוסברה קצוצה טרייה. 

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להשתמש בכל סוג של דג לבן שאתם אוהבים, רק חשוב לקצוץ גס (לא לטחון).
  • התבשיל משתבח ביום שלמחרת!!
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES