בורקס פיצה ביתי

קושי קל | מנה ראשונה
30 דקות

זהירות! מתכון ממכר

הכנת בורקס בבית מבטיחה לנו שליטה מלאה על חומרי הגלם שבמנה ודווקא בהכנת בורקס בחירה של חומרי גלם איכותיים יכולים להקפיץ מאכל רחוב פשוט לנשנוש איכותי שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול! 

 

בורקס פיצה ביתי

רכיבים

חומרים להכנת 40 בורקסים קטנים

  • 700 גרם בצק עלים (עדיף חמאה)
  • 1 שפופרת רסק עגבניות Mutti Doppio
  • 500 גרם גבינת מוצרלה /עמק
  • 1 כוס זיתים שחורים או ירוקים
  • 1 כפית אורגנו יבש
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • 1 ביצה טרופה להברשה

 

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות
  2. פותחים את הבצק המגולגל (חשוב שיהיה קר) ואם הוא עבה מידי (תלוי ביצרן) מרדדים מעט לעובי של 1 ס״מ.
  3. פורסים את הבצק לכל אורכו על משטח העבודה וחוצים באמצע כך שיווצרו לכם שני מלבנים.
  4. מורחים על הבצק רסק עגבניות, מפזרים גבינה וזיתים ומתבלים במעט אורגנו יבש ועלי בזיליקום.
  5. מגלגלים את הבצק מהחלק הרחב לרולדה ארוכה. *בשלב זה ניתן לעטוף את הרולדה ולהעביר למקפיא לשימוש בזמן אחר.
  6. פורסים את הרולדה לשבלולים ברוחב 5 ס״מ. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומניחים את השבלולים עם הפנים כלפי מעלה על התבנית.
  7. מברישים את הבצק בביצה טרופה ואופים בתנור למשך 25-30 דקות עד שהבורקסים זהובים.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להשתמש במתכון זה גם עם רוטב הפיצה שלנו אך הבחירה ברסק עגבניות קלה ונוחה יותר לעבודה בזכות הסמיכות והמתיקות של המוצר. אם אתם רוצים רוטב קליל יותר- רוטב הפיצה מתאים במיוחד.
  • מוזמנים להוסיף ולגוון בתוספות – פטריות, בצל, ארטישוק ותירס.
 

3 תגובות

  1. חסר פה מתכון לבצק עלים! אם המתכון הוא מבצק עלים מוכן, זה ברמה של ילדים מבשלים.

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES