ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

סלט משאוויה מפורק

קושי קל | מנה ראשונה
שעה דקות

לא תוכלו להפסיק לנגב

סלט משוויה מגיע מהמטבח הטוניסאי. נהוג לקלות את הירקות, לקלף, לקצוץ ולבשל עד שהירקות נימוחים. הפעם החלטתי לפרק את המרכיבים ולהניח אותם אחד לצד השני. הכנתי סלסה מעגבניות Mutti מעליהם שלולית טחינה ומעל הכל הנחתי את הירקות הקלויים. כל ניגוב מהצלחת הזו ישאיר אתכם מופתעים משילוב הטעמים הנפלא!

סלט משאוויה מפורק

רכיבים

חומרים להכנת 4-5 מנות

  • 1 חציל בינוני (דוקרים את החציל השלם במזלג)
  • 2 בצלים סגולים/לבנים חתוכים לרבעים
  • 1-2 פלפל חריף
  • 1 גמבה אדומה ( אפשרי כתומה/צהובה)

להכנת הסלסה:

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל 220 מעלות טורבו. מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. מניחים את הירקות בשלמותם בתבנית וקולים בתנור למשך 45 דקות עד שקליפתם שרופה (ניתן לקלות על גריל). מצננים ומקלפים את הפלפלים והחצילים. בעזרת הידיים קורעים את הירקות לרצועות גסות.
  2. במעבד מזון טוחנים חצי פחית עגבניות יחד עם כוסברה, פטרוזיליה ושום. מעבדים כדקה מעבירים לקערה, מוסיפים את יתרת פחית העגבניות ואת התבלינים ומערבבים טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  3. להרכבת המנה: מעבירים את סלסת העגבניות לצלחת שטוחה, מניחים מעליה את הטחינה ועליהן את הירקות הקלויים. מזלפים מעל הכל שמן זית ומעט מיץ לימון ומגישים.

הטיפ של MUTTI

  • המנה הזו נהדרת בארוחת ״על האש״ אפשר ואפילו רצוי לקלות את הירקות על הגריל ולקבל את הטעם המעושן.
  • את הסלסה אפשר לתבל בעשבי תיבול שאתם אוהבים (אפשר לוותר על כוסברה), חשוב לא לוותר על שום ושמן זית איכותיים.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES