שעועית ירוקה ברוטב

קושי קל | מנה עיקרית
25 דקות

ארוחת צהריים בחצי שעה!

טעמו העשיר של רסק העגבניות מעניק לתבשיל טעם של פעם, אפילו יותר טעים מהזיכרון! תוספת נהדרת לארוחה או אפילו ארוחה בפני עצמה עם תוספת של פתיתים או אורז. 

 

 

שעועית ירוקה ברוטב

רכיבים

חומרים להכנת 4-5 מנות

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 3 כפות רסק עגבניות Mutti Concentrato
  • ½ 1 כוסות מים רותחים
  • 600 גרם שעועית ירוקה עדינה (קפואה)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית כמון
  • ½ כפית פלפל שחור

 

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת עמוקה וגדולה עם שמן זית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ- 5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עוד 2 דקות.
  2. מוסיפים למחבת את רסק העגבניות ומערבבים עם הבצל, יוצקים פנימה את המים הרותחים ומערבבים היטב. מבשלים מספר דקות ואז מוסיפים את השעועית הירוקה, מערבבים ומתבלים במלח, פלפל, פפריקה וכמון.
  3. מנמיכים את האש, מכסים את המחבת ומבשלים 20 דקות עד שהשעועית רכה מאוד.

*אם משתמשים בשעועית טרייה, מומלץ להוסיף עוד ½ כוס מים ולבשל למשך 15 דקות מעבר לזמן המצוין במתכון.

 

הטיפ של MUTTI

  • אם רוצים טעם עגבניות רענן יותר ניתן להחליף את רסק העגבניות עם פחית אחת של עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa
  • מומלץ להשתמש בשעועית קפואה איכותית כי זמן הבישול מתקצר משמעותית. אם רוצים שעועית טרייה חשוב לקטום את קצה השעועית לפני
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES