ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

כתר קציצות

קושי קשה | מנה עיקרית
120 דקות

חגיגית, טעימה ומרשימה

בבית הוריי נהגו בכל שישי בצהריים לאכול קציצות בלחמניה או חלה. בכל פעם סוג אחר של קציצות כשהבולטות מביניהם היו קציצות ברוטב עגבניות. החלטתי לקחת את כל העניין קדימה ולהכין את המתכון של אמא שלי ללחמניות יחד עם הקציצות בתבנית אחת יפה ומרשימה!

כתר קציצות

רכיבים

חומרים להכנת 5-6 מנות

לבצק הלחמניות:

  • 500 גרם קמח לחם
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות שמן קנולה
  • 250 מ״ל מים 
  • ½  כף מלח
  • למריחה: ביצה טרופה עם מעט סילאן
  • לקישוט: שומשום /פרג

לקציצות:

  • 500 גרם בקר טחון
  • 1  בצל גדול קצוץ דק
  • 1 תפו״א קטן מגורד דק/ טחון במעבד מזון
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות פרורי לחם
  • ½  כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית ראס אל חנות

לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיניי שום כתושות
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק  Mutti Polpa
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ¼  כף בהרט
  • ¼  כפית כורכום
  • ½ כפית פלפל שחור
  • 1 כף רסק עגבניות Mutti Concentrato 
  • 1 כפית מלח

 

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים את כל מרכיבי הבצק ולשים 10 דקות במהירות בינונית. יוצרים כדור מהבצק, מעבירים לקערה משומנת ועוטפים בנילון נצמד. מתפיחים כשעה.
  2. משמנים תבנית עגולה בקוטר 30 ס״מ ומרפדים בנייר אפיה. יוצרים מהבצק כדורים במשקל 80 גרם כל אחד ומניחים מסביב לתבנית במרווחים. מכסים ומתפיחים  30 דקות.
  3. מחממים תנור ל 190 מעלות. להכנת הקציצות: מניחים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ולשים היטב. מכסים ושמים בצד למנוחה של רבע שעה. לשים שוב ויוצרים קציצות קטנות. 
  4. צורבים את הקציצות במחבת עם מעט שמן ומניחים בצד.
  5. להכנת הרוטב: מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים עד שקיפות ומוסיפים את השום. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים את הקציצות ומבשלים  35-40 דקות.
  6. להרכבת המנה: מברישים את כדורי הבצק שתפחו בתערובתהביצה טרופה ואופים בתנור כ- 12 דקות.  מוציאים מהתנור ומוסיפים את הקציצות והרוטב למרכז. מחזירים לתנור עד הזהבה של החלה.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להכין את המנה הזו עם מתכוני קציצות נוספים הקיימים באתר, רק שימו לב שהרוטב סמיך כדי לא להרטיב יתר על המידה את הקציצות.
  • אפשר להכין את הקציצות עם Passta במקום Polpa לקבלת מרקם חלק וקטיפתי.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES