תבית מהיר

קושי קל | מנה עיקרית
15+120 דקות

גרסה מהירה לתבית העירקי

ישנם מאכלים שהזמן עושה להם רק טוב. תבית, החמין העירקי נהנה משני העולמות. הוא נהדר  אחרי לילה בתנור אך הוא לא פחות טעים אחרי צלייה של מספר שעות בודדות בחום יותר גבוה. מתכון קל ומהיר שמתאים במיוחד לארוחת צהריים בימי חורף קרירים.

 

תבית מהיר

רכיבים

חומרים ל-5-6 מנות

לעוף

  • 5 יחידות כרעיים שטופות ומיובשות
  • מעט מלח/פלפל
  • כפית בהרט

לאורז

  • ⅓ כוס שמן זית
  • 3 בצלים בינוניים קצוצים
  • 3 כוסות אורז בסמטי/יסמין
  • 1 פחית (210 גרם) רסק עגבניות Mutti Concentrato
  • 1 כף בהרט
  • 3 כפיות מלח

לנוזלים

  • 6 כוסות מים
  • 1 כף דבש
  • 1 שום כתוש
  • 1 כפית פפריקה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 160 מעלות.
  2. מתבלים את חלקי העוף במלח/פלפל ובהרט.
  3. מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב ומקורמל. מעבירים את הבצל לקערה עם אורז, רכז עגבניות, בהרט ומלח ומערבבים היטב.
  4. מרפדים תבנית עמוקה בשקית קוקי (כדי למנוע הדבקות האורז לתחתית) יוצרים שכבה אחידה של אורז מתובל ומעליה מניחים את העוף (שלם או חתוך). תבית עוף Mutti
  5. יוצקים את הנוזלים, מכסים בנייר כסף ואוטמים היטב את התבנית. מעבירים בזהירות לתנור.
  6. אופים למשך שעתיים לפחות. אפשר גם 3-4 שעות או אם אתם רוצים את הגרסה הקלאסית אז לילה שלם בתנור בחום של 110 מעלות
  7. בתום האפייה מומלץ להפוך את התבנית על צלחת הגשה ולקלף את שקית הקוקי מהתחתית.

הטיפ של MUTTI

  • אם רוצים להכין את המתכון הזה לשבת חורפית, מכינים בדיוק באותה הדרך רק מכניסים לתנור בחום של 110 מעלות למשך 8-10 שעות.
  • למנה צמחונית- ניתן לוותר על עוף ולהכניס מגוון ירקות- תפוחי אדמה קטנים קלופים, גזר, כרובית וחציל.
  • רסק העגבניות נותן כאן את מירב הטעם. ניתן להשתמש גם ברכז עגבניות בשפופרת.
 

12 תגובות

  1. לא אהבתי את התוצאה. יותר מידי אורז, יותר מידי טעם של רסק עגבניות. השילוב, לא מוצלח.

    1. הי תמי,
      חבל לנו שלא האהבת את התוצאה. האורז הוא התוספת לעוף והוא פשוט מתבשל יחד עם העוף וסופג את הטעמים שלו. בסופו של דבר כל אחד לוקח מנה של עוף ואורז לפי הכמויות שהוא אוהב. מנסיוננו דווקא רסק העגבניות כמעט ולא מרגיש עגבנייתי, אפשר לשאול באיזה מוצר השתמשת במתכון?

  2. זה ממש לא טבית, בטח לא עיראקי, טבית זה עוף ממולא, בטח לא מפורק ובטח לא כרעיים, ללא מילוי הטעם לא משהו. מעט מביך להרוס את הטבית

    1. הי אהרון, תודה על תגובתך. המתכון הזה לא מתיימר להיות מסורתי אלא גרסה מהירה ויומיומית שמבוססת על התבית העירקי מבחינת הטעמים. זה היופי במתכונים, הם מתחילים ממקום אחד ומתגלגלים למקום אחר וחדש.

  3. נראה מצוין. האם אפשר להחליף את שקית הקוקי בנייר אפיה? עדיין יהיה שרוף בתחתית?

    1. הי אורנה, בגלל ששמים הרבה נוזלים שמבשלים את האורז העדפתי לשים שקית קוקי שלא נקרעת. אפשר לנסות עם נייר אפייה אבל קצת חוששת שהוא יספג במים. אפשר להשתמש בסיר רחב בציפוי טפלון ואזהאורז לא נדבק. בהצלחה

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES