ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

טבחה שעועית ובשר

קושי בינוני | מנה עיקרית
150 דקות

טעמים עמוקים ועשירים

"טבחה" הוא תבשיל שמתבשל במשך כמה שעות על להבה נמוכה. בעבר נהגו לבשל את הטבחה על פתיליה במשך לילה שלם. התוצאה שמתקבלת היא תבשיל עשיר בטעמים וניחוחות  עם בשר רך שמתפרק כתוצאה מהבישול הארוך. מומלץ להגיש לצד קוסקוס לבן.

טבחה שעועית ובשר

רכיבים

חומרים להכנת 5 מנות 

  • ⅓  כוס שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 1 ק״ג בשר שריר (מס' 8) חתוך לקוביות גדולות
  • 2 יח׳ עצמות מח 
  • ¼  כפית פלפל אנגלי 
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • ½ כפית בהרט
  • ¼ כפית קינמון 
  • 1 כפית שטוחה מלח דק
  • 300 גר' שעועית לבנה (לאחר השריה של 24 שעות) וסינון
  • 3 תפו"א בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות גדולות
  • 1 כף גדושה רסק עגבניות Mutti Concentrato
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa

אופן הכנה

  1. מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומוסיפים את הבצל. מטגנים קלות ומוסיפים את נתחי הבשר ועצמות המח. צורבים את הבשר מכל הצדדים, מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב. 
  2. מוסיפים את השעועית המושרית ויוצקים מים עד כיסוי מלא של הבשר. מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה נמוכה במשך כשעה וחצי. 
  3. מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, העגבניות החתוכות ורסק העגבניות. מערבבים בעדינות וממשיכים לבשל עם מכסה סגור על להבה נמוכה עוד כשעה ורבע או עד לריכוך מלא של הבשר. מומלץ להגיש לצד קוסקוס/אורז לבן.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להכין את התבשיל בהתחלה על הכיריים ואחרי ההרתחה הראשונית להניח על הפלטה למשך הלילה.
 

1 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES