בצלים ממולאים אורז ובשר

קושי בינוני | מנה עיקרית
45 דקות

מנה חגיגית ומרשימה

מנה נפלאה לאירוח או ערב חג. ההשקעה שווה את התוצאה הסופית גם במראה וגם בטעם!

בצלים ממולאים אורז ובשר

רכיבים

חומרים להכנת 30-40 ממולאים

  • 8 בצלים בגודל בינוני- קטן
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • ½ 1 כוסות אורז עגול
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 2 כפות רסק עגבניות Mutti Concentrate
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף נענע קצוצה
  • 3 ליבות בצלים קצוצים (מה שנשאר מהבצלים המבושלים)
  • ½ 1 כפיות מלח דק
  • ½ כפית פלפל שחור

לרוטב:

  • 2 כוסות מים רותחים
  • 3 כפות רסק עגבניות Mutti Concentrate
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית נענע יבשה או נענע טרייה קצוצה
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר חום

אופן הכנה

  1. בעזרת סכין חדה עושים חתך עמוק לאורכו של כל בצל עד למרכזו (נזהרים שלא לחצות אותו לשניים). מבשלים את הבצלים בסיר גדול עם מים רותחים למשך 10 דקות עד לריכוך. מפרידים את הגלדים ומניחים בצד.
  2. מכינים את המילוי: מבשלים את האורז ב 2 כוסות מים רותחים כ- 7 דקות עד לריכוך חלקי. אם נשארו נוזלים בתום הבישול, מסננים אותם לכיור.
  3. מערבבים את חומרי המילוי, מוסיפים את האורז המבושל ומערבבים היטב. 
  4. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  5. להרכבת הממולאים: לוקחים גלד בצל, מניחים במרכזו כף מהמילוי וסוגרים. מניחים בתבנית עמוקה בצורה צפופה.
  6. מערבבים את חומרי המילוי ויוצקים על הבצלים. הנוזל אמור להגיע כמעט עד גובה הבצלים אבל לא לכסות אותם לחלוטין.
  7. מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים לתנור ל- 45 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 15 דקות עד להשחמה קלה של הבצלים. מומלץ מידי פעם להבריש את הבצלים בנוזלי הבישול.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להכין את המנה על הכיריים במקום בתנור ואז אין צורך לבשל את האורז באופן חלקי אלא להכניס אותו לתערות רק לאחר שטיפה. ממולץ לסיים את הבישול בתנור חם מאוד רק כדי לקרמל מעט את הבצלים.
  • כמות הרסק במתכון מתאימה בדיוק לאריזת הרסק 210 גרם.
  • ניתן לוותר על הבשר בממתכון ולהכין גרסה צמחונית רק עם אורז.
 

4 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES