פוקאצ׳ה שקשוקה

קושי בינוני | מנה עיקרית

שניים המחיר אחד!

אי אפשר לאכול שקשוקה בלי לחם טרי ליד, ניגוב של רוטב עגבניות וחלמון נוזלי הם החלק המענג ביותר. המאפה הזה מחבר בין כל המרכיבים למנה אחת מושלמת! כדי לשמור על חלמון נוזלי הכניסו את המאפה לתנור חם מאוד!

פוקאצ׳ה שקשוקה

רכיבים

חומרים להכנת 2-3 מאפי שקשוקה

  • 500 גרם  קמח פיצה 00
  • 320 מ"ל מים (⅓  1 כוסות) פושרים/קרים
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף (15 גרם) מלח דק
  • 1 כפית סוכר 
  • 1 כף שמן זית

לרוטב:

  • 2 כפות שמן זית
  • ½ בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פחית עגבניות חתוכות דק  Mutti Polpa
  • ½ כפית כמון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 4-6 ביצים גודל M
  • מעט עלי פטרוזיליה טרייה

אופן הכנה

  1. מערבבים מים עם סוכר, שמרים ו ⅓ מכמות הקמח. נותנים לבלילה לנוח 20 דקות. מוסיפים את יתרת הקמח בהדרגה תוך כדי לישה. לאחר התגבשות הבצק מוסיפים מלח ולשים 2 דקות. בזמן הלישה מוסיפים שמן זית בהדרגה עד שהוא נטמע בבצק.
  2. מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לבצק לנוח 20 דקות בטמפ׳ החדר. מעבירים את הבצק למשטח מקומח, יוצרים כדור, מכסים ומתפיחים 40 דקות.  מחלקים את הבצק ל 2-3 כדורים, מכסים ומתפיחים עוד 3-4 שעות. 
  3. בינתיים מכינים את הרוטב לשקשוקה, מטגנים בצל ושום מספר דקות, מוסיפים את העגבניות ומבשלים על אש גבוהה 5 דקות. מתבלים בכמון, פפריקה מלח ופלפל ומבשלים עד כמה דקות. 
  4. מחממים תנור לחום הגבוה ביותר (240-250) מעלות. פותחים כל כדור באופן ידני לצורת אליפסה עם שוליים רחבים. מעבירים לתבנית תנור ומניחים שכבה נדיבה של רוטב שקשוקה ומעליה את הביצים. מפזרים מעט פלפל שחור על החלמון.
  5. אופים בחום מקסימלי 5-7 דקות עד שהבצק זהוב. לאחר האפייה מפזרים מעל עלי פטרוזיליה טריים.

 

הטיפ של MUTTI

  • אם התנור שלכם מגיע לטמפ׳ מאוד גבוהות, ניתן לאפות את הפיצה בשני שלבים. אופים את הבצק עם הרוטב למשך 7 דקות, מוציאים מהתנור, מניחים את הביצים ומכניסים ל 5 דקות נוספות.
  • את המאפה הזה אפשר להכין עם תוספות מדליקות כמו מגוון גבינות או לחילופין לוותר על הגבינה ולהוסיף משהו בשרי- הכל הולך
  • אם אין לכם עגבניות מרוסקות Mutti Polpa אפשר גם להכין את השקשוקה על עגבניות מקולפות מסוג Mutti Pelati
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES