מרק ריבולטה

קושי בינוני | מנה עיקרית
80 דקות

מרק איכרים איטלקי

פירוש המילה Ribollita  הוא rebolid- מורתח בשנית. מאכל איטלקי שעושה שימוש בשאריות לחם ומאפיין את המטבח האיטלקי הכפרי. כשקר וגשום בחוץ זו הארוחה שתרצו שתחמם לכם את הבטן והלב.

מרק ריבולטה

רכיבים

5-6 מנות

  • 1 כוס שעועית לבנה קטנה מושרית למשך 8 שעות לפחות (אפשר גם שעועית קפואה)
  • צרור טימין 
  • 2 ליטרים מים קרים
  • ¼  כוס שמן זית
  • 1 כפית זרעי שומר
  • ¼ כפית צ׳ילי מיובש
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 גזרים קלופים וקצוצים לקוביות קטנות
  • 2 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים דק
  • 1 בצל גדול קצוץ לקוביות קטנות
  • 1 תפוח אדמה קלוף וקצוץ לקוביות קטנות
  • ¼ כרוב לבן שטוף וקצוץ לרצועות דקות (150 גרם)
  • 1פחית (400 גר׳) עגבניות חתוכות Mutti Polpa  
  • 2 כפות רכז עגבניות Mutti 
  • 2  ליטרים מים/ציר ירקות או עוף 
  • 5 עלי קייל שטופים וקצוצים גס
  • ¼ כיכר לחם יבש וקרוע לחתיכות
  • ½ 1 כפיות מלח דק
  • ½  כפית פלפל שחור
  • ¼  כוס שמן זית עדין

אופן הכנה

  1. מבשלים את השעועית הלבנה ב 2 ליטר מים עם הטימין עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד את הנוזלים.  *אם משתמשים בשעועית מבושלת מדלגים על שלב זה.
  2. בסיר גדול מטגנים בשמן זית את זרעי השומר והצ׳ילי. מוסיפים  שום, גזרים, סלרי ובצל ומטגנים למשך מספר דקות עד שהם משנים גוון (לא להשחים). מוסיפים תפוחי אדמה וכרוב וממשיכים לטגן. 
  3. מוסיפים את העגבניות המשומרות, כוס שעועית לבנה מבושלת ו-2 ליטרים מים רותחים (אפשר להמיר כאן את המים במי הבישול של השעועית).
  4. מבשלים למשך 45 דקות- עד שהירקות רכים.
  5. מוסיפים את הקייל הקצוץ ומבשלים למשך 7 דקות נוספות. 

    מרק ריבולטה איטלקי
    לא צריך לזרוק את שאריות הלחם שלכם
  6. לבסוף קורעים לתוך המרק את הלחם היבש ומערבבים. מבשלים משך 10 דקות נוספות עד שהמרק מסמיך.

    מרק ריבולטה איטלקי
    מנה מושלמת לחורף
  7. מתבלים במלח ופלפל. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
  8. מגישים עם זרזיף עדין של שמן זית, קרוטונים פריכים  וגבינת פרמזן מגורדת דק.

הטיפ של MUTTI

  • בכדי לקבל טעם עמוק יותר של עגבניות ניתן להמיר את העגבניות החתוכות Mutti Polpa בעגבניות שלמות במיץ Mutti Pelati שיתנו טעם ומרקם עשיר במיוחד.
  • ניתן להמיר את השעועית בחומוס מבושל ולשנות את הרכב הירקות לפי בחירתכם.
  • הלחם היבש שמתבשל בתוך המרק נותן את הסמיכות והמרקם, חשוב לא לוותר על חלק זה במתכון.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES