פיצה אדומה

קושי בינוני | מנה ראשונה
15 דקות+ שעה וחצי התפחה דקות

פיצה קצת אחרת

בהכנת פיצה קלאסית כל חומרי הפיצה נכנסים יחד לתנור לוהט. המתכון הזה מציע כיוון חדש ושונה המשלב בין בצק פיצה לסגנון הגשה של פוקאצ׳ה. להכנת פיצות אישיות אופים את הבצק עם רוטב העגבניות בלבד ולאחר מכן מסדרים תוספות טריות ורעננות על כל פיצה. 

 

פיצה אדומה

רכיבים

חומרים להכנת 20 פיצות קטנות

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח פיצה 00
  • 1 כף (10 גרם) שמרים יבשים
  • 1 כף גדושה מלח דק
  • 580 מ"ל מים (¼ 2 כוסות) בטמפ׳ החדר
  • 1 כף שמן זית
  • 1 פחית (400 גרם) רוטב פיצה Mutti
  • 2 שיני שום כתושות

הצעות לתוספות מעל הפיצה:

  • קרעי מוצרלה טרייה
  • פילטים של אנשובי
  • זיתים שחורים או ירוקים
  • פרמזן מגורד
  • עלי רוקט / ארוגולה
  • ארטישוק משומר

אופן הכנה

  1. מערבלים את הקמח בקערת המיקסר במהירות אטית כ-3 דקות על מנת 'לפתוח' ולאוורר אותו. 
  2. מוסיפים את חומרי הבצק תוך כדי ערבול – בסדר הבא: שמרים, מלח, מים בזילוף איטי ולבסוף יוצקים את שמן הזית.
  3. לשים את הבצק (במיקסר או ביד) בערך 7-10 דקות לישה עד שמרקם הבצק הופך אחיד ונעים למגע.פיצה אדומה Mutti
  4. מכסים את הקערה בניילון נצמד מניחים לו לנוח שעה עד שעה וחצי בטמפ' החדר, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה, מחלקים ל 20 חלקים שווים. יוצרים מכל חלק כדור ומניחים על מגש. מכסים בשקית ומתפיחים שעה נוספת.
  6. מחממים תנור לחום הכי גבוה במצב טורבו. פותחים כל כדור בעזרת הידיים לעיגול קטן (חשוב לא להשתמש במערוך כדי לשמור על אוויריות הבצק). 
  7. מערבבים לפחית את השום הכתוש ומורחים כמות נדיבה של רוטב עגבניות. מזליפים מעל מעט שמן זית. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את הפיצות ואופים במשך 10-12 דקות.
  8. לאחר שהפיצות מוכנות, מניחים להתקררות כ- 10 דקות. מסדרים מעל את התוספות שבחרתם. מתאים להגשה חמים או בטמפ׳ החדר.

הטיפ של MUTTI

  • אם אין לכם את הרוטב לפיצה של Mutti, אפשר להשתמש בעגבניות חתוכות דק Mutti Polpa ולתבל במעט שמן זית, מלח ואורגנו.
  • אפשר להכין את הפיצות מראש ורק לחמם מעט לפני ההרכבה הסופית.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES