פסטה בולונז

קושי בינוני | מנה עיקרית
40 דקות

מתכון מנצח למנה שכולם אוהבים

עוד לא נתקלנו בילד או מבוגר שלא אוהב פסטה בולונז. זהו מתכון קל מאוד להכנה אבל ההצלחה תלויה באיכות המרכיבים. בשר לא שמן מידי, טחון דק, שימוש בבצל, גזר וסלרי- אל תוותרו עליהם, הם אלו שנותנים את הטעם העמוק של הרוטב וכמובן שני סוגים של עגבניות Mutti שנותנים צבע וטעם עמוק.

פסטה בולונז

רכיבים

אופן הכנה

  1. מכניסים את כל הירקות- גזר, בצל, סלרי ושום למעבד מזון וטוחנים בפולסים עד שהם טחונים דק אבל לא מחית. ניתן גם לקצוץ את הירקות לקוביות קטנות.
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול  או מחבת עמוקה. מטגנים את הירקות עד שהם מתרככים מעט כ 8 דקות לערך.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר כולו משנה את צבעו. מוסיפים רכז עגבניות ומערבבים. מוסיפים את ה passata ועלי הדפנה, מתבלים במלח/פלפל ומערבבים. מביאים לרתיחה.
  4. מכסים את הסיר ומבשלים על האש הכי קטנה למשך שעה לפחות. אפשר גם שעתיים שלוש אם יש זמן.פסטה פפרדלה
  5. סמוך להגשה: מביאים לרתיחה סיר גדול עם מי מלח. מבשלים את הפסטה כשתי דקות פחות מההוראות או עד למצב אל דנטה. לוקחים 1/4 כוס ממי הבישול ומוסיפים לרוטב הבולונז ומערבבים.
  6. מסננים את הפסטה ומעבירים לסיר עם הרוטב. מערבבים ומבשלים יחד 3- 5 דקות על שהרוטב עוטף כולו את הפסטה.

    פסטה בולונז mutti
    פסטה בולונז עם חומרי גלם איכותיים

הטיפ של MUTTI

  • טוחנים את כל הירקות יחד במעבד מזון כדי שהילדים לא ירגישו ״חתיכות״. למבוגרים אפשר לחתוך לקוביות קטנות.
  • אם אין לכם מחית עגבניות קלה-  Mutti Passata, אין בעיה להחליף עם שתי פחיות של  Mutti Popla- עגבניות חתוכות דק.
  • ככל שתבשלו את הרוטב יותר זמן כך יעמיקו הטעמים. טווח הבישול יכול לנוע בין חצי שעה לשעתיים!
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES