אוסובוקו טלה ביין אדום

קושי בינוני | מנה עיקרית
שלוש וחצי שעות דקות

מנה חגיגי ומרשימה

את המנה הזו תרצו להכין לארועים חגיגיים! מצד אחד, קל ומהיר להכין אותה כי את רוב העבודה עושה הזמן בתנור ומצד שני היא מנה שלא אוכלים כל יום. יין אדום עשיר עם נתחי טלה עסיסיים הופכים את התבשיל להצלחה מובטחת!

אוסובוקו טלה ביין אדום

רכיבים

חומרים ל 5-6 מנות

  • 2 ק״ג אוסובוקו טלה עם העצם (3-4 נתחים)
  • 1 כף מלח אטלנטי
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות שמן זית

לרוטב

אופן הכנה

  1. מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל. מחממים מחבת עמוקה וגדולה וצורבים את הנתחים מכל הצדדים עד שהם משנים את צבעם.
  2. מוציאים מהמחבת ומניחים בצד. לאותה המחבת מוסיפים בצל, גזר, סלרי ושום ומטגנים כ- 5 דקות עד לריכוך. מוסיפים את הרסק עגבניות ומערבבים.
  3. יוצקים למחבת יין אדום ומניחים לאדי האלכוהול להתנדף כ- 2 דקות. מוסיפים את העגבניות השלמות והרוטב בהן הן שרויות ומערבבים קלות.
  4. מוסיפים 2 כוסות מים/ציר ומביאים לרתיחה. מחממים תנור לחום של 160 מעלות. 
  5. מניחים את נתחי הבשר ברוטב מבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מעבירים לתנור למשך שלוש שעות נוספות עד שהבשר רך מאוד. (מידי פעם מומלץ לסובב את הנתחים בתוך הרוטב).
  6. מומלץ להגיש עם פירה או פולנטה.

הטיפ של MUTTI

  • שימו לב לא לפרק את העגבניות השלמות בתוך הרוטב, דווקא מרקמן הבשרני מאוד מוסיף לתבשיל.
  • אם לא אוהבים את טעמי הטלה ניתן להחליף את הנתחים עם אוסובוקו בקר
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES