צ׳ילי קון קרנה

קושי בינוני | מנה עיקרית
60 דקות

הבולונז המקסיקני

מנה מקסיקנית קלאסית שנהוג לאכול עם אורז או טורטיות. המנה מזכירה בהכנתה את רוטב הבולונז האיטלקי רק עם תוספת תבלינים וטעמים של המטבח המקסיקני!

 

צ׳ילי קון קרנה

רכיבים

חומרים להכנת 5-6 מנות

להגשה: עלי כוסברה טריים

 

אופן הכנה

  1. מחממים שמן בסיר גדול, מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות. מוסיפים את הגזר והסלרי וממשיכים לטגן תוך ערבוב מידי פעם.
  2. לאחר כ- 5 דקות מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים היטב במשך 5-7 דקות עד לקבלת מרקם פירורי ושחום. 
  3. מוסיפים את התבלינים- מלח, פלפל שחור, כוסברה יבשה פפריקה, כמון וצ׳ילי ומערבבים היטב עם הבשר.
  4. מוסיפים את העגבניות החתוכות, המקולפות והרסק ומערבבים היטב. יוצקים פנימה את המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים במשך 45 דקות.
  5. מוסיפים את השעועית ומבשלים למשך 15 דקות נוספות.

*מומלץ להגיש עם מעט עלי כוסברה טרייה מעל, לצד אורז לבן או טורטיות ואבוקדו.

 

הטיפ של MUTTI

  • אפשר גם להכין את המנה עם שתי פחיות של עגבניות חתוכות Mutti Polpa
  • אם רוצים להשתמש בשעועית יבשה יש להשרות אותה במים למשך 8 שעות ואז לבשל אותה כשעה עד לריכוך.
  • ניתן לשלב (כמו בתמונה) בין שעועית לבנה ושחורה 1/2 כוס מכל סוג.
 

3 תגובות

  1. בזיון, לא כתבתם שיש להשקות את השעוית כ12 שעות לפני הבישול. הרסתם לי סיר של צ׳ילי קטן קרנה של מוטי, חצי קילו בשר לפח ואני נשארתי בלי מוטיבציה להדליק את הגז יותר בחיים! את עובדים עם וולט בדוק! בזיון.

    1. א. במתכון עצמו כתוב – שעועית מפחית (שאותה צריך לסנן מהנוזלים ולשטוף) . ברור שמדובר בשעועית מבושלת.
      ב. בהערות כתוב ששעועית יבשה צריך להשרות ואחר כך לבשל.
      לפני שקונים את הבשר והשעועית – כדאי לקרא את המתכון בתשומת לב. וגם אחרי הביזיון (שלך בעצם) לא למהר להשמיץ. אף אחד חוץ ממך לא אשם בתסכול שלך.

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES