לילה בתנור- חמין מקרוני

קושי בינוני | מנה עיקרית
25 דקות הכנה + לילה בתנור דקות

מרכיבים פשוטים למנה עשירה

המתכון לחמין מקרוני נולד מתוך האין, תבשיל גאוני שהצליח לייצר ארוחה עשירה ממיעוט מרכיבים זמינים וזולים. מקורו ביהודי סוריה אך ישנם עדויות לחמין מקרוני גם בקרב יהודים מהישוב הישן בירושלים שם הכינו אותו עם מקרוני, עוף ומלח/פלפל בלבד.

הגרסה הסורית עשירה מעט יותר עם תוספת של בצל, שום ועגבניות שכמובן במקרה שלנו חשובות ומשמעותיות במיוחד. בגרסה זו הגדלנו והוספנו גם עגבניו שלמות קלופות Mutti Pelati שהוסיפו עוד טעם וצבע למנה.

לילה בתנור- חמין מקרוני

רכיבים

חומרים ל 6-7 מנות

אופן הכנה

  1. מבשלים את הפסטה חצי מהזמן הרשום על החבילה בהרבה מים עם מלח. בנתיים מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצלים עד שהם שחומים. מוסיפים כורכום, מלח ופלפל ומערבבים.
  2. מסננים את הפסטה ויוצקים את תערובת הבצל המטוגן על הפסטה ומערבבים.
  3. בסיר המיועד לחמין מטגנים את העוף במעט שמן מכל צדדיו ומעבירים לכלי. 
  4. מפזרים את פרוסות תפוחי האדמה בתחתית הסיר (עם השמן שנשאר מטיגון העוף). מתבלים במלח ופלפל שחור. מניחים חצי מכמות הפסטה על תפוחי האדמה. מתבלים את נתחי עוף במלח ופלפל ומניחים על הפסטה ומפזרים שיני שום.
  5. מסננים את העגבניות השלמות מתוך הפחית ומניחים את העגבניות בין כרעי העוף. מפזרים את יתרת הפסטה מסביב לעוף.
  6. יוצקים לסיר את הנוזלים ומביאים לרתיחה על הגז, מנמיכים מבשלים כ 20 דקות. מבשלים את הביצים כ- 5 דקות במים רותחים ומניחים על הפסטה.
  7. מחממים תנור ל 110 מעלות ומניחים נייר אפייה מעל העוף (זה עוזר לתבשיל לא להתייבש בחלק העליון) מכסים את הסיר מעבירים לתנור למשך 6-8 שעות. 

הטיפ של MUTTI

  • ברוב המתכונים ממליצים להשתמש בפסטה מסוג בוקטיני אבל אפשר גם להשתמש בספגטי ואפילו ספגטיני בשביל לקבל פסטה יותר עדינה.
  • חשוב לסנן את העגבניות השלמות מהמיץ לשהן ולהניח בין נתחי העוף. הרוטב שנשאר משמש לנוזלי הבישול.
 

2 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES