קציצות דגים

קושי בינוני | מנה עיקרית
60 דקות

דגים, חריף ועגבניות- שילוב מנצח

עגבניות אוהבות חריף, חריף אוהב עגבניות ויחד הם אוהבים דגים. שילוב נהדר בין קציצות מלאות בטעם וארומה עם רוטב עגבניות עשיר וחריף. מנה נהדרת לימי שישי. בצהריים אפשר להכניס ללחמנייה טרייה ובערב להגיש עם אורז או קוסקוס.

קציצות דגים

רכיבים

4-5 מנות:

לקציצות:

  • 600 גרם דג לבן טחון פעמיים
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • 2 כפות כוסברה קצוצה
  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ דק מאוד
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כפית מלח דק
  • 3 כפות שמן זית
  • לרוטב:
  • 2 כפות שמן זית 
  • 1/2 ראש שום פרוס
  • 1 פלפל ירוק חריף פרוס
  • 1 ענף מרווה
  • 2 פחיות עגבניות חתוכות Mutti Polpa
  • 1 פחית (210 גרם) רסק עגבניות Mutti 
  •  12/3  כוסות ציר ירקות או מים
  • 1 כף פפריקה
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 2-3 גבעולי בזיליקום

אופן הכנה

  1. מכינים את הקציצות: מערבבים את כל החומרים יחד ולשים את התערובת בידיים, כשתי דקות, עד שהיא אחידה לגמרי.בידיים רטובות  יוצרים כדורים קטנים בקוטר 5 ס״מ  ומניחים בצד.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת עמוקה עם שמן זית ומטגנים קלות את השום, פלפל חריף ומרווה. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ 5 דקות. מוסיפים בהדרגה את הציר ירקות כל 2-3 דקות עד שהרוטב במידת סמיכות בינונית. מוסיפים פפריקה, פלפל שחור, מלח ומערבבים.
  3. מוסיפים את קציצות הדגים בעדינות למחבת, מכסים ומבשלים 5 דקות. הופכים אותן ומבשלים עוד 5 דקות. מכבים את האש ומוסיפים את גבעולי הבזיליקום.

    קציצות דגים mutti
    קציצות דגים ברוטב – מומלץ להגיש עם לחנייה טרייה
  4. מגישים חם עם לחם לניגוב הרוטב או אורז.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן להמיר את עגבניות חתוכות דק Mutti Polpa עם מחית עגבניות Mutti Passata לקבלת רוטב במרקם חלק יותר.
  • ניתן להכין את הרוטב לקציצות מראש ולהכניס את הקציצות עצמן כ- 15 דקות לפני ההגשה.
  • מידת החריפות תלויה בטעמכם האישי, ניתן להוסיף או להוריד את הכמויות במתכון.
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES