ענת אלישע מבשלת עם Mutti

נשואה באושר לניסן ואמא לארבעה ילדים מקסימים- חיה ונושמת את המטבח. גדלתי בבית שהיה כל כולו סביב אוכל. מאז שאני זוכרת את עצמי המטבח הוא מקום בטוח עבורי. מקום של תרפיה  וביטוי עצמי מבלי לדבר. לפני מספר שנים התחלתי להעביר סדנאות בישול ואפיה ובמקביל ניהלתי עמוד אינסטגרם עם מתכונים שאני מכינה יום יום למשפחתי. לאט לאט העמוד גדל ויחד איתו הביקוש לסדנאות והבנתי שאני במקום הנכון עבורי. https://www.instagram.com/anat_elisha_kitchen/

פיצה בולונז

קושי בינוני | מנה עיקרית
90 דקות

שידוך משמיים!

יש לי שתי אהבות גדולות במטבח. אפיה ובישול. פיצה בולונז היא שילוב מנצח של השניים. הרעיון נולד כשהכנתי לילדים ספגטי בולונז ונשאר לי המון רוטב. למחרת הילדים ביקשו פיצה ובשניה שפתחתי את המקרר וראיתי את הקופסה עלה הרעיון. צ׳יק צ׳אק חיברתי בין השנים ויצאה לה מנה מופלאה שמככבת אצלנו בבית.

פיצה בולונז

רכיבים

חומרים להכנת 2-3 פיצות בינוניות

לבצק:

  • 500 גרם קמח פיצה 00 
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 2 כפות דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מלח
  • 300 מ״ל מים 

לרוטב בולונז:

 

 

אופן הכנה

  1. להכנת הבצק: בקערת המיקסר מניחים את המרכיבים בסדר הבא: שמרים, דבש  ומים ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את הקמח ומלח. לשים במשך 10 דק׳ במהירות בינונית.
  2.  מעבירים את הבצק לקערה משומנת (הבצק מעט דביק, זה תקין). מכסים ומתפיחים שעה.
  3. להכנת הבולונז: מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל. מטגנים כ- 5 דקות ומוסיפים את שיני השום והסלרי הקצוץ ומטגנים מספר דקות.
  4. מוסיפים את הבשר הטחון ומפוררים אותו בעזרת כף עץ. כשהבשר משנה את צבעו מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  5. מוסיפים רסק עגבניות ומחית העגבניות ומערבבים. מבשלים על להבה בינונית 15-20 דקות.
  6. להכנת הפיצה: מחממים תנור ל- 220 מעלות חום (עליון ותחתון)
  7. לאחר שהבצק תפח, מוציאים ממנו את האוויר ומחלקים ל- 2 כדורים (אם רוצים פיצה דקה מחלקים ל- 3) מכסים במגבת מטבח ומתפיחים כ- 30 דקות.
  8. מקמחים משטח עבודה ופותחים את הכדור בעזרת הידיים או מערוך לקבלת פיצה דקה. מעבירים את הבצק לנייר אפיה ומניחים מעל שכבה דקה של תערובת הבשר.
  9. מעבירים לתנור (עם נייר האפייה) ואופים עד שהשוליים זהובים. לפני ההגשה מזלפים מעט שמן זית.

הטיפ של MUTTI

  • חשוב לשים לב שהבולונז שלכם לא דליל מידי. הניחו שכבה דקה של רוטב כדי לא להכביד על הבצק.
  • חשוב מאוד לעבוד עם תנור במצב הכי חם שיש בין 220-250 מעלות
  • אם אין לכם Passata אפשר להשתמש במקום ב Polpa
 
 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES