סלט פנצנלה קצת אחר

קושי קל | מנה ראשונה
10 דקות

סלט פנצנלה קצת אחר

הסלט הזה הוא הגרסה שלנו לסלט פנצנלה איטלקי. במקום להשתמש בעגבניות טריות יצרנו סלט שכבות. שכבה ראשונה היא עגבניות מרוסקות ומתובלות, מעליה שכבת הלחם שתספוג את כל הטעמים. מעל הלחם הקלוי מסדרים את  הירקות והמוצרלה. כל ביס טומן בחובו שפע של מרקמים וטעמים!

 

סלט פנצנלה קצת אחר

רכיבים

חומרים ל 5-6 מנות

  • 4 פרוסות עבות של לחם איכותי
  • 3 כפות שמן זית
  • ½  פחית (200 גרם) עגבניות חתוכות דק
  • 1 שן שום כתושה
  • ½ כפית מלח
  • מיץ מחצי לימון
  • חופן עלי פטרוזיליה קצוצה
  • ½ כפית סילאן
  • 2 מלפפונים חתוכים גס
  • 1 פלפל אדום/צהוב חתוך גס
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • 1 כדור מוצרלה טרייה 
  • עלי בזיליקום  טריים

לתיבול הסלט:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מיץ לימון טרי
  • ½ כפית מלח 
  • ½ כפית פלפל שחור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מברישים את פרוסות הלחם בשמן זית וקולים עד לגוון זהוב. חותכים לקוביות גדולות ומניחים להתקררות.
  2. בקערה בינונית מערבבים את העגבניות החתוכות עם שום, מלח, פטרוזיליה קצוצה וסילאן.
  3. מסדרים את המנה: בצלחת גדולה ומעט עמוקה יוצקים שכבה של תערובת העגבניות. מעליה עורמים את קוביות הלחם. מעל הלחם מפזרים את הירקות ובניהם את קרעי המוצרלה. לא מערבבים. מומלץ לסדר את בשכבות ממש לפני ההגשה.
  4. מזלפים שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל ומגישים.

הטיפ של MUTTI

  • ניתן לגוון אם סוגי הירקות והגבינות.
  • חשוב להשתמש בלחם יבש או קלוי כדי שיצליח לספוג את הטעמים בלי להפוך להיות סמרטוטי.
  • הרכיבו את הסלט רגע לפני ההגשה כדי שיהיה במיטבו.
 

4 תגובות

  1. נראה מסקרן וטעים! אפשר לשלב גם בארוחה בשרית בגרסת פרווה עם תחליף גבינה טעים, תודה!

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES