חציל קלוי על רוטב עגבניות

קושי קל | מנה ראשונה
15 דקות

מנה ישראלית בצבעי איטליה

כשהעגבניות של Mutti נקטפות בשיאן בקיץ האיטלקי ותוך 6 שעות נכנסות לפחית אין סיבה לא להשתמש בהן גם לסלטים, צבען אדום עז וטעמן המתקתק משתלב בצורה נפלאה עם חציל קלוי טחינה וחריף! מנה נפלאה לארות ״על האש״ או בראנץ׳ קייצי.

חציל קלוי על רוטב עגבניות

רכיבים

חומרים להכנת 4-5 מנות

לרוטב ירוק חריף

  • חופן עלי פטרוזיליה
  • 1 שן שום
  • 1/2 פלפל ירוק חריף
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • קורט מלח

אופן הכנה

  1. קולים את החצילים על הגריל או אש חשופה בכיריים. כשהחציל רך וקליפתו מעט שרופה מעבירים לכלי להתקררות למשך 15 דקות.
  2. מערבבים בקערה עגבניות, שום, מלח, שמן זית ופטרוזיליה קצוצה. 
  3. לאחר שהחצילים התקררו, קולפים את הקליפתם ושומרים את החלק העליון ששומר על צורתם. 
  4. מרכיבים את המנה: בצלחת גדולה ועמוקה יוצקים את רוטב העגבניות. מניחים את החצילים הקלויים על הרוטב, מזלפים טחינה גולמית.
  5. טוחנים בבלנדר מוט את הרוטב הירוק החריף ומפזרים על החצילים.

הטיפ של MUTTI

  • אפשר להשתמש ברעיון של ירקות קלויים על רוטב עגבניות מתובל עם מגוון גדול של ירקות- בצלים, פלפלים, קישואים ועוד.
  • אפשר לשלב גם גבינות כמו פטה מפוררת
 

2 תגובות

 
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

 

DISCOVER more RECIPES